HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.06.20 19:50 Frissítve: 2012.02.18 02:44

Egy gól és más semmi: Ivancsics Gellért büntetőjével nyert a Honvéd

Első felkészülési mérkőzésén győzött a Honvéd labdarúgócsapata, amely rekkenő hőségben, hazai környezetben, Ivancsics Gellért tizenegyesgóljával múlta felül besztercebányai ellenfelét, az FK Duklát. Ennek a sikernek azonban nem sok szurkoló örülhetett a helyszínen, a borsos jegyárak sok érdeklődőt távol tartottak a találkozótól.

Ivancsics Gellért tizenegyesgólja győzelmet ért a Besztercebánya ellen
ns-archív
Ivancsics Gellért tizenegyesgólja győzelmet ért a Besztercebánya ellen
A Honvéd első felkészülési mérkőzésre kilátogató piros-fekete szimpatizánsnak mindjárt a jegypénztárnál csalódnia kellett, hiszen a belépőért ezer forintot kellett fizetnie. Más kérdés, hogy később a kedvencek játéka sem kápráztatta el…

Az indokolatlanul borsos ár miatt sok drukker más elfoglaltságot választott magának szerda délutánra, kétszáz-kétszázötven nézőnél több egészen biztosan nem foglalt helyet a Bozsik-stadion lelátóin.

A tavaszi idény során megszokott 4-4-2-es hadrendben szerepelt Supka Attila együttese, Hercegfalvi Zoltán és Szabó Tibor kisebb sérülés miatt hagyta ki a találkozót, Igor Bogdanovic pedig azért nem szerepelt, mert még nem dőlt el a sorsa. Ott volt viszont a kezdőben a rendkívül agilis Ivancsics Gellért, a támadósorban pedig két afrikai futballista, Abraham és Ndjodo kapott helyet.

Helyzetek nélkül, alacsony iramban csordogált a játék, teltek múltak a percek, lassan a félidő is véget ért komolyabb lehetőség nélkül. A játékrész hajrájában aztán Dobos Attila villant, a jobbösszekötő helyéről egy köténnyel tört be a büntetőterületen belülre, lövése végül azonban elkerülte a kaput.

Bár a szünetben Supka Attila is cserélt párat, ebben a műfajban mégis a besztercebányai tréner dominált. A kapust kivéve a kezdőcsapat valamennyi tagja pihenőt kapott, így tíz másik mezőnyjátékos futott ki a folytatásra.

A térfélcsere után némileg mozgalmasabb volt a mérkőzés, az iram azonban még így sem idézte a vb-döntőt. A 62. percben pedig a gólcsend is megtört. A megítélt büntetőhöz Ivancsics Gellért állt oda, a 20 esztendős tehetséges középpályás pedig higgadtnak bizonyult, gólra váltotta a lehetőséget.

Néhány perccel később Ivancsics megduplázhatta volna csapata előnyét és saját góljainak számát, kapáslövését azonban hatástalanította a besztercei portás. Egy-két ellentámadástól eltekintve nem kellett aggódnia a Honvéd-védelemnek, az FK Dukla meglehetősen veszélytelenül futballozott.

A végjátékban újabb találat már nem esett, a kapuk sem igazán forogtak veszélyben. Az idény eleji formát egyik oldalon is kár lenne tagadni, mindenesetre a Honvéd elkönyvelhette a győzelmet első felkészülési találkozóján. A drukkerek pedig hazafelé azon morfondírozhattak vajon megért-e ezer forintot a Honvéd-Dukla rangadó.

FELKÉSZÜLÉSI TALÁLKOZÓ
Honvéd – FK Dukla 1-0 (0-0)
Gólszerző: Ivancsics (62.-11-esből)
2019.01.17 16:05:08

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

Sisa Tibor bemutatta az új, kooperatív oktatási modellt, és futballunk nagy lehetőségéről is beszélt.

2019.01.17 00:25:51

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Janiccsal ellentétben Torghelle sosem számított mindenki kedvencének.

2019.01.17 00:11:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.01.15 15:05:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Szerhij Rebrov csapata gól nélküli döntetlent játszott a román élvonalbeli alakulattal.

2019.01.15 08:36:57

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

A kapus mindig a rögös utat választotta, így eszébe sem jut, hogy szögre akassza a kesztyűt.