Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.05.28 20:28 Frissítve: 2011.12.10 02:45

Garami József csapata hazai győzelemmel zárta a bajnokságot

Hazai pályán magabiztosan nyert az MTK labdarúgócsapata az NB I 30., azaz az utolsó fordulójának záró mérkőzésén. Horváth Levente egy szerencsés góllal nyitotta a találkozót, zárásként Tisza Tiborral kakaskodtak a hosszabbításban, de szerencsére a lökdösődésnél tovább nem fajult a helyzet. Igaz, mindkettőjük számára piros lapot ért az eset a lefújás pillanatával együtt. Németh Krisztián elbúcsúzott a bajnoki ezüstérmes csapattól.

LABDARÚGÓ BORSODI LIGA, 30. FORDULÓ

MTK - ÚJPEST 2-0 (1-0)
Helyszín: Hidegkuti-stadion Nézőszám: 1 500
Játékvezető: Mészáros I.
Asszisztensek: Szalai Z., Vígh T.
A KEZDŐCSAPATOK
MTK ÚJPEST
1 Végh Z. 1 Balajcza
5 Balogh B. 2 Zaleh
20 Lambulics 19 Vaskó
15 Horváth L. 25 Vermes
24 Pollák 18 Füzi Á.
2 Pátkai 9 Habi
19 Kanta J. 17 Erős K.
7 Czvitkovics 32 Korcsmár
28 Urbán 5 Sándor Gy.
6 Szabó Á. 10 Kovács Z.
9 Pál A. 28 Tisza
Szakmai igazgató: Vezetőedző:
Garami József Urbányi István
Gólszerző(k): Horváth L. (4.), Kanta (64.-11-esből)
Csere:Czvitkovics hgelyett Németh (54.), Urbán helyett Hrepka (54.), Szabó helyett Busai (72.) ill. Korcsmár helyett Nagy Olivér (46.), Füzi helyett Tóth Balázs (46.), Kovács helyett Széki (67.)
Sárga lap: Vaskó (54.), Horváth L. (90+1.), Erős (90+1)
Kiállítás: Tisza (90+3.), Horváth L. (90+3)

Kanta József tizenhat góllal zárta ezt a bajnokságot
Kanta József tizenhat góllal zárta ezt a bajnokságot
A mérkőzés előtt az MTK két játékosa kapott díjat az idénybeli teljesítményéért, ugyanis a szurkolók szavazatai szerint Végh Zoltán és Kanta József holtversenyben bizonyult a hazai csapat legjobbjának.

Rögtön az elején némi szerencsének köszönhetően az MTK szerezte meg a vezetést, hiszen a negyedik percben Horváth Levente jobboldali beadása pattant meg Füzin, és a labda így a jobb felső sarokban landolt.

A továbbiakban is veszélyesebben játszottak a kék-fehérek, igaz a labdát talán valamivel többet birtokolta Urbányi István csapata, amelynek támadójátéka nem kevés kívánnivalót hagyott maga után. Az első játékrészben egyedül Tisza Tibor volt valamelyest veszélyes Végh Zoltán kapujára, de igazi lehetőség a válogatott támadó előtt sem adódott.

A szünet után összekapta magát az Újpest és mindent megtett az egyenlítésért, de továbbra sem volt átütőerő a lila-fehérek támadójátékában. Igaz, ekkor már a hazaiak sem szakadtak meg azért, hogy újabb gólt szerezzenek.

Az félidő elején aztán Garami József becserélte két tehetséges támadóját, Hrepka Ádámot és Németh Krisztiánt is, de talán nem csak a támadásait akarta javítani a hazaiak mestere, hanem elsősorban lehetőséget akart adni Némethnek, hogy elbúcsúzzon a kék-fehérek szurkolóitól, hiszen ő és Simon András is a következő öt évben a Liverpool játékosa lesz.

A hatvannegyedik percben aztán kettőre növelte az előnyét az MTK, akkor Szabót buktatta Vaskó a tizenhatos vonalánál. A játékvezető lefújta a szabálytalanságot, majd konzultált a partjelzővel és végül a tizenegyes pontra mutatott.

Kanta József a tőle megszokott magabiztossággal értékesítette a büntetőt, és ezzel megszerezte tizenhatodik gólját ebben a szezonban.

Az utolsó percben aztán Tisza Tibor és Horváth Levente kakaskodása zárta a bajnokságot és a mérkőzést is. Azonban Mészáros játékvezető még időben lefújta az összecsapást, mielőtt verekedésig fajult volna a dolog. Azonban a három sípszó után mindkét játékos piros lapot kapott.
2019.06.14 19:22:49

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Hiányérzet van benne, de büszke rá, hogy a klubtörténet egyik legsikeresebb edzőjévé vált.

2019.06.15 17:10:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Isael az első félidőben, Szihnyevics a fordulás után talált be a szlovén csapat ellen.

2019.06.15 08:10:14

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

Both Józseffel vendégeskedtünk a volt szövetségi kapitánynál, akinek sportszerű levelet írt a korábbi rivális Ferencváros.

2019.06.14 21:38:01

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Élnek idősödő labdabolondok, akik hiszik, ha Varga nem lép le, ha Albert nem sérül meg – pontosan ma ötven éve –, futballunk históriája másképp alakul. Úgy vélem, a lényegi tendenciákra nézve nemigen alakult volna másképp.