HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.05.22 16:36 Frissítve: 2012.01.27 02:54

Kövesfalvi Istvánnal nem hosszabbítanak szerződést a lila-fehérek

A következő szezonban már nem lesz az Újpest FC játékosa Kövesfalvi István. A 38 éves kapuvédővel - aki egy bajnokin és két kupamérkőzésen védte a lila-fehérek hálóját - nem hosszabbít szerződést jelenlegi klubja. Erről az Újpest FC hivatalos honlapja számolt be.

HIRDETÉS
Balajcza Szabolcs (balra) és Kövesfalvi István
M. Németh Péter
Balajcza Szabolcs (balra) és Kövesfalvi István
Kövesfalvi Istvánt 2006 nyarán szerződtette az Újpest FC labdarúgócsapata a Kaposvárról érkező Balajcza Szabolcs tartalékjának.

A rutinos, 38 éves kapus az idei szezonban mindössze egy bajnoki és két kupamérkőzésen állhatott a háló elé, a szezon jelentős részében a kispadon ült.

Kövesfalvi eddig összesen 175 bajnokin védett az NB I-ben, viselte a Debrecen, a REAC, a Gázszer, a Vasas és a Diósgyőr mezét.

„Kavics emberileg és szakmailag is nagyon sokat tett a csapatért, példamutató a futball iránti alázata. Ezt jelzi többek között az is, hogy egy év alatt nem hagyott ki edzést, keményen dolgozott. Komolyan segítette a fiatalokat, a pályán és azon kívül egyaránt. Kiemelkedő szerepe van abban, hogy Balajcza Szabolcs ilyen jó évet zárt, és az NB I egyik, ha nem a legjobb kapusa vált belőle. A közös munkát azért nem folytatjuk, mert az Újpest FC-nek a tulajdonosok elvárásainak megfelelően komoly eredményt kell elérnie a következő szezonban, amihez minden poszton erősítésre van szükség. A kapusoknál ez azt jelenti, hogy olyan játékosnak kell a kispadon ülnie, aki bármilyen probléma esetén azonnal bevethető Szabolcs helyett, és ha úgy adódik, nemcsak egy-egy meccsen, rövidtávon kell bizonyítania. István korának megfelelő fizikális állapotban van, de hosszabb távon már nem számítanánk rá. Akaraterejét mi sem bizonyítja, hogy továbbra is védeni akar – lehetőleg minél magasabb szinten –, nekünk pedig olyan kapus kell, aki bármikor bevethető, de azt is elfogadja, hogy elsősorban Balajcza Szabolcsé a bizalom.” - nyilatkozta Pálinkás András kapusedző.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.19 23:53:59

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Egyetlen szakember képviseli Magyarországon az állandóságot.

2018.09.19 08:01:52

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

„Alig két hónapja vagyok itt, de a véleményem teljes mértékben megváltozott.”

2018.09.17 20:27:12

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

„A mozgása még nem tökéletes, de már felkel az ágyból, igaz, némi segítséggel.”

2018.09.17 13:55:09

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A csatár reagált edzője kritikájára – a forduló mérlegelése; trükkje; felismerése; csetepatéja.

2018.09.15 23:36:15

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Aztán kezdtek esetlegessé válni a szándékok a pályán.

HIRDETÉS
HIRDETÉS