HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.05.15 16:38 Frissítve: 2012.04.09 02:41

Első fokon három pontot levont a lila-fehérektől az MLSZ

Megbüntették az Újpestet és a Debrecent is a két csapat legutóbbi bajnoki meccsén történtek miatt. A visszaesőnek számító fővárosiaktól három pontot levontak huhogásért, a debrecenieknek pedig szurkolóik miatt 300 ezer forint büntetést kell fizetniük.

HIRDETÉS
Urbányi István és Víg Péter
Urbányi István és Víg Péter
A 26. fordulóban elszenvedett Vác elleni meglepő vereség után egy jóval motiváltabb Újpest lépett pályára a Debrecen elleni bajnokin.

A jó játéknak meg is lett az eredménye, az 1. percben Sándor György, majd az 53. percben Kovács Zoltán vette be Balogh János kapuját, ezzel a lila-fehérek legyőzték az akkor még csak bajnokjelölt, azóta már a bajnoki címet is begyűjtött Lokit.

Urbányi István együttese akkor felhőtlenül örült a három pontnak. A Magyar Labdarúgó-szövetség kedden azonban úgy határozott, hogy szurkolói miatt bűnhődnie kell az Újpestnek, és levont három pontot a csapat összteljesítményéből. A lila-fehérek fellebbezhetnek, mivel ez csak az elsőfokú ítélet volt.

A szövetség fegyelmi bizottsága azért szabták ki a súlyos büntetést a fővárosiakra, mivel a lelátón néhány szurkoló huhogott, amikor a vendégek szenegáli csatárához, Ibrahima Sidibéhez került a labda.

Az Újpest részéről hivatalosan csak később reagálnak az MLSZ döntésére. A fővárosi klub a levont három pont ellenére is maradt a negyedik helyen, de hátránya így már hat pont a dobogó legalján helyet foglaló ZTE-től.

A Debrecent is megbüntették – adta hírül a bajnokcsapat hivatalos honlapja. A hajdúsági klubnak azért kell 300 ezer forintot kell befizetnie a szövetség kasszájába, mivel szurkolói cigányellenes rigmusokat skandáltak. A klubnak a következő mérkőzésre szövetségi ellenőrt kell kérnie. A Loki azért úszta meg a pontlevonást, mivel nem számít visszaesőnek – ellentétben az Újpesttel.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.23 12:41:30

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Hrabina Alex „kivédte a Vidi támadóinak a szemét”, ám a fehérváriak így is két góllal jobbnak bizonyultak.

2018.09.22 14:07:52

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT, HATÁR DÁVID (közvetítés)

A Magyar Kupa főtáblájának első fordulójában kétgólos sikert aratott a Rebrov-csapat.

2018.09.22 08:55:20

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Utoljára gyúlnak ki a fények a stadionban, amely Puskás Ferenc és Bozsik József otthona volt.

2018.09.21 23:32:59

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Egy korszak zárul le a Honvéd történelmében.

2018.09.19 23:53:59

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Egyetlen szakember képviseli Magyarországon az állandóságot.

HIRDETÉS
HIRDETÉS