Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.05.05 17:11 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Látványos kilencven percet követően Supka Attila csapata örülhetett

Hazai pályán egygólos győzelmet aratott a Budapest Honvéd a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában az MTK ellen. A 2-1-es eredménnyel záruló találkozón a vendégek Németh góljával szerezték meg a vezetést, ám Dobos és a csereként beállt Abraham találataival megfordította az állást Supka Attila együttese.

Abraham csereként beállva szerezte a győztes gólt
Farkas József
Abraham csereként beállva szerezte a győztes gólt
Nem sokat teketóriáztak a csapatok, egyből egymásnak estek. Az első öt perc a Honvéd fölényét hozta: Dobos és Hercegfalvi keményen megdolgoztatta a vendégvédőket. A folytatásban felpörgött az MTK, és már a kék-fehérek is eljutottak helyzetekig.
A tizedik percben magyar pályán ritkán látható szép sarkalással indította Czvitkovics a kilépő Némethet, aki azonban nem tudott túljárni a remekül helyezkedő Tomic eszén.

A folytatásban sem vettek vissza a csapatok. A játékosok kis túlzással felszántották a pályát, helyenként látványos megmozdulásokkal fűszerezve alakítottak ki helyzeteket.

Az egyik oldalon Kanta, míg a másik oldalon Hercegfalvi mutatott be reklámfilmekben látható cselsorozatot. Mindkét játékos pechére egy csapattárs hibájából azonban egyszer sem született gól.

Nem úgy, mint a huszonkilencedik percben! Ekkor egy 16-oson belüli kavarodást követően Pintér lövését még Tomic hárította, ám a kipattanó után Németh lövésénél már tehetetlen volt a Honvéd kapusa. (0-1)

A kispesti csapat azonban nem adta föl, és még a szünet előtt egyenlített. Dobos remek szabadrúgását követően a labda kissé megpattant a sorfalon, és a jobb felső sarokba csapódott. (1-1)

Igazságos eredménnyel vonulhattak pihenőre a csapatok. Ezúttal az volt az ember érzése, hogy szükségük is van rá a játékosoknak.

És ami a meglepő: a második félidőben minden ott folytatódott, ahol az elsőben abbamaradt.

A lüktető iramú mérkőzésen kissé többet támadott az MTK, míg a kupadöntőre készülő Honvéd veszélyes ellentámadásai okoztak fejtörést a vendégvédőknek.

A hatvankilencedik percben érvénytelen találatot szerzett az MTK: Németh gyönyörű kapáslövését a játékvezető tévesen les miatt érvénytelenítette.

A nyolcvanadik percben Abraham gondoskodott arról, hogy még egy pontnak se örülhessen Garami József együttese. A csereként beállt támadó Bogdanovics passzát tuszkolta a gólvonalon túlra, kialakítva ezzel a 2-1-es végeredményt.

Ezen a mérkőzésen mindkét csapat megérdemelte volna a győzelmet, ám csak Supka Attila alakulata örülhetett a három pontnak. A vendégek üres zsebbel távoztak a Bozsik-stadionból.

LABDARÚGÓ MAGYAR-BAJNOKSÁG

27. FORDULÓ
BUDAPEST HONVÉD-MTK 2-1 (1-1)
Helyszín: Bozsik-stadion
Nézőszám: 1000
Játékvezető: Vad II I.
Asszisztensek: Tóth II V., Butkai Zs.
A KEZDŐCSAPATOK:
BUDAPEST HONVÉD MTK
11 Tomic 1 Végh
36 Schindler 15 Horváth L.
15 Debreceni 20 Lambulics
20 Szmiljanics 22 Rodenbücher
23 Vincze Z. 24 Pollák
9 Dobos 7 Czvitkovics
5 Benjamin 27 Pintér Á.
25 Szabó T. 19 Kanta J.
7 Ivancsics 6 Szabó Á.
55 Bogdanovics 9 Pál A.
21 Hercegfalvi 18 Németh K.
Vezetőedző: Szakmai igazgató:
Supka Attila Garami József
Gólszerző(k): Dobos (43.), Abraham (80.) ill. Németh (29.)
Csere: Szabó T. helyett Genito (52.), Hercegfalvi helyett Abraham (54.), Dobos helyett Koós (66.) ill. Pintér helyére Lipcsei (a szünetben),Pál és Czvitkovics helyett Urbán és Hrepka (70.)
Sárga lap: Szabó Ádám, Schindler (73.) ill. Németh (13.), Pollák (72.)
2019.06.17 16:21:23

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Tekintse át csapatonkénti bontásban a nyári edzőmeccsek és edzőtáborok tervezett menetrendjét!

2019.06.14 19:22:49

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Hiányérzet van benne, de büszke rá, hogy a klubtörténet egyik legsikeresebb edzőjévé vált.

2019.06.15 17:10:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Isael az első félidőben, Szihnyevics a fordulás után talált be a szlovén csapat ellen.

2019.06.15 08:10:14

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

Both Józseffel vendégeskedtünk a volt szövetségi kapitánynál, akinek sportszerű levelet írt a korábbi rivális Ferencváros.

2019.06.14 21:38:01

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Élnek idősödő labdabolondok, akik hiszik, ha Varga nem lép le, ha Albert nem sérül meg – pontosan ma ötven éve –, futballunk históriája másképp alakul. Úgy vélem, a lényegi tendenciákra nézve nemigen alakult volna másképp.