HIRDETÉS
HIRDETÉS
K.E.nyomtatott 2007.04.11 14:57 Frissítve: 2010.11.04 00:08

Nehéz helyzetben a ZTE, teljesen nyílt a párharc a Bozsik-stadionban

A Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján az MTK a Bozsik-stadionba, míg a Diósgyőr Zalaegerszegre látogat. A tavaszi mutatók alapján Csank János együttese egygólos előnyéből - 2-1 – sikert is kovácsolhat magának, míg Supka Attila gárdája az idegenbeli bravúreredményt - 2-2 – válthatja elődöntőre az eddig elég rapszodikusan szereplő MTK ellenében.

HIRDETÉS
Simon Antal talán már látja jövőjét
Meggyesi Bálint
Simon Antal talán már látja jövőjét

Az NSO ajánló:

Csank János csapatának, a Diósgyőrnek nem megy éppen rosszul a bajnokságban, bár legutóbb hazai pályán nem bírtak a Kaposvárral. A zalaegerszegi visszavágón az egygólos előny mellett tehát a forma is a Diósgyőr mellett szól, amely csupán a védő Elek Norbertet kénytelen nélkülözni alapcsapatából.

Simon Antal együttese viszont nehéz napokat él át. Fegyelmi okokból nincs már a keretben a két rutinos, egykori válogatott Sebők, a védő Vilmos és a csatár József, akik mindketten szerepeltek a miskolci mérkőzésen. De a szakember nem számíthat eltiltás miatt Sorin Botis játékára sem. A klubvezetők eddig teljes mellszélességgel kiálltak Simon Antal mellett, de az eredménytelenség és a jelentős visszaesés miatt könnyen a szakvezető felelőssége is előtérbe kerülhet. Persze, egy kupasiker akár gyógyír is lehetne a sebekre.

A párharc győztese az Újpestet búcsúztató, bajnoki címvédő Debrecennel találkozik az elődöntőben.

A tavaszi forma alapján bizony a Honvédnak is több az esélye az elődöntőbe jutásra, mint az MTK-nak. Alig pár hónapja ezt is nehezen tudtuk volna elképzelni a bajnokikon látottak alapján: Garami József fiatal együttese szárnyalt, a kispestiek jobbára csak szenvedtek.

Tavasszal viszont éppen ennek ellenkezőjét láthatjuk. A Hungária körúti legénység kisebb hullámvölgy került, és bár a hétvégi bajnokin könnyedén gázoltak át a lepkesúlyú Vácon, ez aligha lehet mérvadó kupafőpróba. Az már beszédesebb, hogy a Honvéd több mint biztató 2-2-t ért el a Hidegkuti-stadionban. Ráadásként Garami József két állandó, válogatott középső védőjét, Balogh Bélát és Rodenbücher István kénytelen nélkülözni sérülések miatt.

Kispesten nincs sérült, Supka Attila az általa legjobbnak vélt alakzatot küldheti harcba, illetve eszközölhet változtatások az aznapi formát látva. A válogatott Hercegfalvi Zoltán az egyetlen hiányzó, akinek gólerőssége akár döntő is lehetne, de eltiltása miatt ő már az első találkozón sem szerepelhetett, a társak pedig áthidalták hiányát.

A továbbjutó a Ferencvárost kiejtő Vasassal játszhat a döntőbe jutásért.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.14 18:28:49

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Aláírták az üzemeltetési szerződést, extra programokkal várják a szurkolókat az új stadionban.

2018.11.13 22:04:30

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Megerősítették az izomzatot, hogy átvegye a szalagok szerepét.

2018.11.13 12:04:43

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Rózsa Dániel 2016-ban Djuricin 11-esét is kifogta. A Vidi mintha nem ugyanaz a csapat lenne a kupameccsek után.

2018.11.12 10:25:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Vidi-edző szerint az alapemberek hiánya nem lehet kifogás. A 14. forduló mestermérlegei.

2018.11.12 00:49:01

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Szurkoljunk azért, hogy a Vidi tavasszal is érezze a kettős terhelést.

HIRDETÉS
HIRDETÉS