HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.12.20 14:24 Frissítve: 2012.02.20 02:43

Habi Ronald Újpesten folytatja

A várakozásokkal ellentétben Ronald Habi nem Kispesten, hanem Újpesten folytatja labdarúgó-pályafutását, a lila-fehérekkel két és fél éves szerződést írt alá.

HIRDETÉS
Habi itt még Kovács Zoltánt szorongatja, de tavasszal egy célért küzdhetnek
Habi itt még Kovács Zoltánt szorongatja, de tavasszal egy célért küzdhetnek
Ronald Habi 2002-ben érkezett Magyarországra, és hamar beverekedte magát a Debrecen kezdőcsapatába, ahonnan három évig kiszoríthatatlan volt.
A nagy munkabírású védekező középpályás azonban 2005 nyarán, a Hajduk Split elleni BL-selejtező-mérkőzésen súlyos sérülést szenvedett: elszakadt a térdszalagja.

Habi felépülése hosszabb időt vett igénybe, ráadásul utána több kisebb-nagyobb sérülést szenvedett, így fordulhatott elő az, hogy se az előző, se az idei szezonban nem tudott pályára lépni bajnoki mérkőzésen.

Az időközben magyar állampolgárságot is kapó horvát középpályást az utolsó forduló előtt elbúcsúztatták Sandro Tomiccsal együtt, és akkor még úgy volt, hogy mindketten a HOnvédnál folytatják, ahol egykori edzőjük, Supka Attila dolgozik. Tomic oda is igazolt, és Habi is tárgyalt a kispestiekkel.

Szerdán viszont Habi ügyében komoly fordulat állt be: a 29 éves futballista két és fél éves szerződést kötött az Újpest együttesével. A szerződés január elsején lép életbe, amennyiben a játékos sikeresen átesik a kötelező orvosi vizsgálatokon.

"Úgy gondolom, hogy a mai napon az NB I egyik legjobb középpályásával sikerült megállapodnunk, ami tovább szélesesíti a variációs lehetőségeket a játékunkban - nyilatkozta dr. Dányi Szilárd, az Újpest ügyvezető igazgatója a klub hivatalos honlapján. - Olyan futballista csatlakozott hozzánk, aki védekezésben és a támadások szervezésében is pluszt adhat csapatunknak, egyben stabilitást középpályássorunknak. Az már beszélgetéseink során is érződött, Ronaldban óriási bizonyítási vágy dolgozik, tekintettel arra, hogy Debrecenben az elmúlt fél évben annak ellenére mellőzték, hogy egészséges volt."

"Ez a megállapodás nem jelenti azt, hogy az ésszerű fiatalítás koncepcióját háttérbe kívánjuk szorítani, de tisztába vagyunk azzal, hogy a stabil, folyamatos csapatjátékhoz olyan – érett, kész, jó képességű és a fiatalok számára mintaként szolgáló, profi mentalitású – játékosokra is szükség van, mint Habi Ronald.”
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.13 22:04:30

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Megerősítették az izomzatot, hogy átvegye a szalagok szerepét.

2018.11.13 12:04:43

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Rózsa Dániel 2016-ban Djuricin 11-esét is kifogta. A Vidi mintha nem ugyanaz a csapat lenne a kupameccsek után.

2018.11.12 10:25:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Vidi-edző szerint az alapemberek hiánya nem lehet kifogás. A 14. forduló mestermérlegei.

2018.11.12 00:49:01

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Szurkoljunk azért, hogy a Vidi tavasszal is érezze a kettős terhelést.

2018.11.11 12:28:14

Labdarúgó NB I DOROS LÁSZLÓ

Ismét botlott az európai kupamérkőzés után a bajnok, most Mezőkövesden hagyta ott mindhárom pontot.

HIRDETÉS
HIRDETÉS