Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.10.17 14:27 Frissítve: 2010.12.26 00:01

Supka váltotta Dolcettit a Honvéd kispadján

Lemondott az első osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Honvéd FC vezetőedzője, az olasz Aldo Dolcetti – adta hírül a klub hivatalos honlapja. A csapat irányítását Supka Attila veszi át.

Supka Attila a Honvéd kispadján bizonyíthat
Supka Attila a Honvéd kispadján bizonyíthat
A mai napon, kedden lemondott a posztjáról Aldo Dolcetti, a Honvéd vezetőedzője, ugyanis a jövőben más elfoglaltságot keres.

Az olasz tréner a klub hivatalos honlapjának elmondta, hogy úgy érzi, egy sikersorozatot kezdett el a kispesti egyesület, így most nyugodt szívvel állhat fel a kispadról, ugyanis így szerinte nem hagyta cserben a Honvédot.

Aldo Dolcetti más elfoglaltságot keres
Aldo Dolcetti más elfoglaltságot keres
A csapat vezetősége elfogadta a szakember lemondását, és megköszönte neki azt a munkát, amit 2005 nyara óta végzett, és sok sikert kíván neki a jövőben.

A kispesti vezetőség valamit sejthetett, ugyanis Dolcetti utódját máris megtalálták, méghozzá az idei szezon elején még a bajnok Debrecent irányító Supka Attila személyében.

A negyvennégy éves trénernek és a piros-fekete klubnak már van közös múltja, hiszen Supka korábban 1974 és 1984 között a Honvéd játékosa volt.

Az edzőként kétszeres magyar bajnok szakember a Békéscsaba kispadján mutatkozott be az élvonalban a 2003/2004-es szezonban.

A 2004/2005 szezonban, idény közben azonban már Szentes Lázár helyett ült le a debreceniek kispadjára, amellyel megszerezte a klub történetének első bajnoki címét, majd egy évvel később meg is védte azt, de ebben a szezonban, augusztus 8-án menesztették. Kispesti munkáját Vass László másodedző, Ágoston Sándor erőnléti edző és Pleskó László kapusedző segíti.


A Honvéd csapat egyébként, ahogy Dolcetti is elmondta éppen jó szériában van, hiszen a nyolcadik fordulóban Tatabányán diadalmaskodott, majd az elmúlt hétvégén a Sopront verte hazai pályán.

A kispestiek a két győzelemnek köszönhetően a tizedik helyre léptek előre a bajnoki tabellán.

SUPKA: ITT NŐTTEM FEL

"Nagy várakozással tekintek az új munka elé – nyilatkozta az új vezetőedző. – Ebben a klubban nőttem fel, itt lettem felnőtt futballista, az ifiben együtt játszottam például Détári Lajossal, a felnőttcsapatba pedig Tichy Lajos tett be, s együtt léphettem pályára többek között Pintér Sándorral, Kocsis Istvánnal és Esterházy Mártonnal. Edzőként igyekszem minél sikeresebben szerepelni a csapattal, a tulajdonosok ehhez megteremtették a biztos hátteret, s komoly célkitűzéseik vannak. Aldo Dolcettivel is beszéltem, egyeztettünk az együttessel kapcsolatban."
2019.05.25 18:15:34

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

A fehérváriak történetük során másodszor nyerték meg a sorozatot. Hadzic lőtte a győztes gólt!

2019.05.23 23:39:48

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Nem hallottam, hogy a szokatlanul erős kritikát bárki kikérte volna magának.

2019.05.23 21:46:41

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.05.22 22:28:42

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

„Király Gábort Dél-Amerikában elnevezték volna »El Locónak« és rajongtak volna érte. Jelenség volt káprázatos bravúrjaival, kockázatvállalásával és hibáival.”