Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.05.17 20:55 Frissítve: 2011.11.07 02:49

Először MK-győztes a Fehérvár

Fennállása első Magyar Kupa-győzelmét aratta a Fehérvár labdarúgócsapata. Csertői Aurél tanítványai 2-2-es végeredmény után büntetőkkel 6-5-re legyőzték a Vasas csapatát, amelynek edzője, Pintér Attila nem szerezhette meg harmadik kupagyőzelmét három különböző csapattal.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA, DÖNTŐ

VASAS – FC FEHÉVÁR 2-0 (1-0, 2-2, 2-2) – tizenegyesekkel: 5-6

Helyszín: Üllői út
Nézőszám: 6000
Játékvezető: Megyebíró János
Asszisztensek: Székely Ferenc, Tompos Zoltán
A KEZDŐCSAPATOK:
VASAS FC FEHÉRVÁR
33 Németh G. 12 Sebők Zs.
27 Balog Zs. 85 Csizmadia
7 Janjics 17 Koller
21 Tóth A. 77 Kuttor
2 Molnár Z. 23 Horváth G.
18 Németh N. 10 Dvéri
6 Zováth 6 Schwarcz
67 Pintér Z. 20 Bozsics
19 Szabó O. 11 Alumona
14 Bárányos 9 Sitku
9 Waltner 8 Lattenstein
Vezetőedző: Vezetőedző:
Pintér Attila Csertői Aurél
Gólszerző: Waltner (25.), Sitku (46.), Schwarcz (57.), Balog Zs. (84.)
Csere: Pintér Z. h. Kapic (46.), Németh N. h. 22 Gyánó (61.), Szabó O. h. 30 Csordás (69.), Horváth G. h. 23 Vincze Z. (76.), Alumona h. 21 Dajics (78.), Dvéri h. 18 Horváth F. (107.)
Sárga lap: Kapic (51.), Sitku (63.), Molnár Z. (110.), Waltner (119.)

Tömegjelenet Sebők Zsolt kapuja előtt
Tömegjelenet Sebők Zsolt kapuja előtt

Csertői Aurél az előre megadott összeállításban küldte pályára tanítványait, Pintér Attila ellenben több változtatást is eszközölt a kezdőben. Meglepetésnek számított, hogy kikerült Gyánó Szabolcs, helyette a védekező középpályás Pintér Zoltánt kezdett.

Mindkét együttesnek voltak eltiltottjai, az elődöntőben kapott piros lapja miatt Rósa Henrik, valamint Györök Tamás és Daniel Tudor sem léphetett pályára.

Waltner és Kuttor (felül) párbaja
Waltner és Kuttor (felül) párbaja
Az első komolyabb lehetőség a Vasas előtt adódott, Kuttor labdavesztése után Bárányos remek bombát zúdított kapura, Sebőkről kipattant a labda, ám Németh Norbert szorongatott helyzetben leadott ismétlését már biztosan hárította a bajnokságban kevés lehetőséget kapó hálóőr.

A 25. percben megszerezte a vezetést Pintér Attila csapata: Dvéri és Pintér Zoltán csatázott a félpályánál, az angyalföldi futballista pöckölte tovább a labdát, amely a lesgyanús helyzetben mozgó Waltner elé pattant. Az egykori fehérvári támadó egyedül vezette rá Sebőkre a labdát, és nem is hibázott.

Megjött a sokat bírált csatár lövőkedve, négy perccel később újra próbálkozott, ám ezúttal nem találta el a kaput.

A Fehérvár támadójátéka nem volt ilyen jó a félidőben, Németh kapust keveset foglalkoztatták. A legígéretesebb próbálkozás Bozsicsé volt, ám a fiatal szerb remek lövése centikkel elkerülte a kaput.

Meglepetésre a szünetben Pintér Attila cserélt, Pintér Zoltán helyét Adem Kapic vette át.

Alig kezdődött el a második félidő, máris egyenlített a Fehérvár: Kuttor végzett el gyorsan egy szabadrúgást, a leshatáron álló Sitku átvette a labdát, majd a jobb alsó sarokba lőtt. Sőt, pár perccel később már a vezetést is megszerezhették volna a fehérváriak, ám Lattenstein gyönyörű kapáslövése elkerülte a kaput.

Az 54. percben Sebők nagy hibája majdnem Vasas-gólt eredményezett: Bárányos szöglete után rendkívül sután ütött a labdába a fehérvári hálóőr, és a játékszer fejbetalálta a gólvonalon álló Lattensteint, onnan viszont kifelé pattant.

Az 57. percben a csütörtökön 32. születésnapját ünneplő Schwarcz Zoltán megfordította az eredményt: a védekező középpályás Dvéri szabadrúgása után túlugrotta Zováthot, és a hosszú sarokba bólintott Németh fölött.

Pintér Attila ismét változtatott, beküldte Waltner mellé Gyánó Szabolcsot is, majd Csordás is pályára lépett.

A 76. percben közel volt az egyenlítéshez a Vasas, Bárányos beadását Balog alig fejelte a felső sarok mellé.

A 84. percben egy tömegjelenet végén már kiegyenlítettek az angyalföldiek: Bárányos szabadrúgása után nem tudott felszabadítani a fehérvári védelem, a labda Balog elé került, aki az ötösről bekotorta azt Sebők kapujába.


NYERJEN A ZÁSZLÓKKAL!

Gyűjtse össze naponta a Labdarúgás rovatban meg- jelenő cikkek címét, melyekben egy Vb-csapat zászlóját találja!
Nyomja a CTRL C-t most!
JÁTSZOM! (klikk ide!)
Kevéssel a lefújás előtt Dvéri szöglete után ismét Schwarcz érkezett, a középpályás fejese ezúttal a kapufáról pattant ki. Nem sokkal ezután Megyebíró játékvezető lefújta a második félidőt, következhetett a hosszabbítás.

A ráadás második félidejének elején a már sérüléssel bajlódó Dvéri lekéredzkedett, helyére a szintén télen visszatért Horváth Ferenc érkezett.

A hosszabbításban nem tudtak dönteni a csapatok, következhettek a büntetők. Az első három körben hibátlanok voltak az együttesek, majd Dajics és Janjics is hibázott. Az utolsó pár értékesítette a tizenegyeseket, így az első hibáig folytatódtak a büntetők. A 7. körben Bozsics büntetőjét kis híján megfogta Németh, de nem tudott hárítani, ellenben Sebőkkel, aki megfogta Molnár Zoltán próbálkozását.

A Fehérvár ezzel fennállása során először megnyerte a Magyar Kupát, Pintér Attila ellenben két győztes döntő után ezúttal vesztett.
2020.02.24 22:16:42

Labdarúgó NB I L. P. I.

2020.02.24 13:35:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Nikolics megszenved az első gólért, megvan Petrjak első mesterhármasa. Szépségdíjas paksi találatok.

2020.02.24 11:45:05

Labdarúgó NB I KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

„Ritkaság, amikor valaki ennyire sikeres lesz és közben ilyen nagyszerű, szerény, közvetlen figura marad.”

2020.02.24 11:50:35

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„A tudása emelte nagyon magasra, ám ez csak arra szolgált, hogy emberként igyekezzen minél többet átadni magából.”