V. GY.online 2005.09.10 22:31 Frissítve: 2010.10.28 02:39

A kizárt Fradi is győzött

"Ott tartunk, hogy örülnünk kell Sorin Botis visszatérésének" - jegyezte meg rezignáltan egy hűséges ferencvárosi szurkoló az FTC-Felcsút előkészületi mérkőzés szünetében. Igaza van, mert hiszen volt idő, nem is olyan régen, amikor az egyébiránt szimpatikus és ízig-vérig profi labdarúgó Sorin Botisnak esélye sem volt a csapatba kerülésre a Dragan Vukmir, Dragóner Attila, Gyepes Gábor alkotta védelemben.

Sorin Botis (jobbra) ismét zöld-fehér szerelésben küzdhetett a pályán (Fotó: Mirkó István)
Sorin Botis (jobbra) ismét zöld-fehér szerelésben küzdhetett a pályán (Fotó: Mirkó István)
A romániai labdarúgó azonban nem adta könnyen, és Garami József, majd később a Pintér Attila edzette Fradiba is beverekedte magát, most pedig úgy tűnik, főnyereménynek számít az újbóli szerződtetése. Hatalmas taps köszöntötte a szünetben, s bár csupán 45 percet játszott a Felcsút ellen, egyszer sem hibázott, igaz, nem is cifrázta, csak elfejelte, elrúgta, megszerezte a labdát a vendégcsatárok elől, aztán pontosan, általában a legközelebb helyezkedő társához passzolta. Lám, ennyi is elég a jó teljesítményhez.

"Jólesett a szurkolók köszöntése, érzem a felém irányuló szeretetet - mondta a mérkőzés után Sorin Botis. - Bevallom, meghatódtam, nem hittem, hogy taps köszönti visszatérésemet. Köszönöm mindenkinek a biztatást."

Úgy tűnik, Sorin Botis érkezésével stabillá válhat az egyébként négy mérkőzésen tíz gólt kapó védelem. Ráfér a csapatra a stabilizálódás, de legfőképpen a nyugalom. Mert hiszen újfent nehéz napokat él át a 106 éves klub labdarúgócsapata: egy szerzett ponttal kieső helyen áll a tabellán, és ha jogerőre emelkedik az Adem Kapic tartozása miatti pontlevonás, szégyenszemre megeshet, hogy nulla ponttal szerénykedik majd a Fradi a tabella alján. Eldől továbbá, hogy László Csaba maradhat-e a Ferencváros edzője, és talán hosszú tárgyalások és találgatások után az is kiderülhet, hogy ki lesz a részvénytársaság többségi tulajdonosa. Továbbá az is, hogy ki hasznosíthatja (építheti be) az Üllői út és a Könyves Kálmán körút között elterülő hat-, illetve kéthektáros területet.

Még mindig sok a bizonytalanság, csupán az a tény, hogy Sorin Botis egy évre visszatért az Üllői útra, és az is, hogy a Magyar Kupából az előző évadbéli botrányos döntő után kizárt Ferencváros könnyed játékkal győzte le az NB II Nyugati csoportjában bajnokesélyesnek tartott nagy favorit Felcsútot.

FERENCVÁROSI TC-FELCSÚT SE 5-1 (4-1)
Üllői út, 500 néző. V: Selmeczi K.
FERENCVÁROS: Kemenes - Takács Á. (Botis), Lipcsei (Tímár), Balog Z. (Szálkai) - Budovinszky - Szalai T. (Fitos), Tőzsér (Erős G.), Borbély - Rósa D. (Béress), Jovánczai (Nógrádi), Laczkó Zs. (Bartha)
FELCSÚT: Molnár M. - Gálos, Kollár, Zöld (Szalai T.), Trampler - Rebecsák (Szabó P.), Szilágyi (Ódor), Domján (Villányi), Béres (Móri) - Kovacsics (Ribi), Földes G. (Varga I.)
G: Balog Z., Jovánczai, Laczkó Zs., Rósa D., Béress, ill. Kovacsics

Róth Ferenc is légiós lett
Róth Ferenc pénteken elbúcsúzott a Lombardtól, a középpályás a cseh élvonalban szereplő Slovackóhoz szerződött. A játékos és a pápaiak is nyertek az üzleten. Hercegfalvi Zoltánt izraeli csapatok tesztelik, s valószínűsíthető, hogy a csatár is távozik Pápáról. Nélkülük is biztosan nyert a Lombard az NB III-ben szereplő Büki TK ellen.

LOMBARD PÁPA TERMÁL FC FC-BÜKI TK 7-1 (3-1)
Pápa, 300 néző. V: Ákos
LOMBARD: Erdélyi (Dombai) - Müller Zs. (Kincses), Facskó, Mutica (Geri T.), Valentényi - Farkas A., Lipták (Szalai K.), Kovrig - Remili (Ujhegyi) - Honma, Nikolic. G: Farkas A. (2, egyet 11-esből) Ujhegyi (2), Lipták, Nikolic, Kincses ill. Vinkovics
2020.03.30 21:22:19

Labdarúgó NB I L. P. I.

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

2020.03.29 23:36:50

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„Amit ezen a mérkőzésen látni lehetett, az felülmúlta minden néző várakozását.”

2020.03.29 14:45:53

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Egy pillanatra meg lehet állni, de még várnék a visszatekintéssel.”

2020.03.27 16:29:43

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

A nehéz időkben a korábbi válogatott középpályás Pécelen igyekszik magát hasznossá tenni.