HIRDETÉS
Nemzetisport.hu online 2005.08.06 00:37 Frissítve: 2011.05.12 00:03

Nagy esély van a győzelemre

"A Debrecen nyeri a Bajnokok Ligáját! De ha nem, akkor is ott lesz a döntőben!" - mondta a minap a sok nagy futballmeccset látott kollégáink egyike. Az elkerekedő szemek láttán visszakérdezett: "Negyven esztendeje játszott először a Manchester United Magyarországon. A Ferencváros legyőzte! Az idén húsz éve annak, hogy a Videoton tizenegyespárbajban elütötte a továbbjutástól az angolokat. A Fradi a Manchester legyőzése után megnyerte a Vásárvárosok Kupáját, és a Videoton is finalista lett az UEFA-kupában. Szóval most is győzni kell!"

2005 - Az lenne az igazán csodálatos pillanat, ha Dombi Tiborék a Manchester United elleni mérkôzések után is ünnepelhetnének (Fotó: M. Németh Péter)
2005 - Az lenne az igazán csodálatos pillanat, ha Dombi Tiborék a Manchester United elleni mérkôzések után is ünnepelhetnének (Fotó: M. Németh Péter)
Létezhet valamiféle mágikus ereje a húszas számnak? Fellapoztuk a korabeli Népsportokat - próféciákat találtunk.

1965. május 31. - Manchester-Ferencváros: "A magyar gárda az Old Traffordon teljesen beszorul, kapujára záporoznak a lövések. De gólt a mieink szereznek Novák Dezső révén. Jönnek az angolok, előbb Law talál be, majd Herd duplázik. Jönnek, és jönnek az angolok, Rákosi Gyula mégis szépíteni tud."

1965. június 6. - visszavágó a Népstadionban: "A vendégek ki akarják bekkelni a meccset, 11 emberrel védekeznek, kevés helyzete van Albert Flóriánéknak. De amikor a szünet előtt az ellenfél már az öltözőben van, tizenegyeshez jut a Fradi: Novák Dezső büntet. Az eredmény nem változik, a szerencse dönt arról, a harmadik összecsapást hol rendezik."

1985 - Húsz éve Mark Hughes bombázta a fehérvári kaput az Old Traffordon
1985 - Húsz éve Mark Hughes bombázta a fehérvári kaput az Old Traffordon

Kitalálják?
Nekünk kedvezett Fortuna. A harmadik találkozón 2-1 lett ide, úgy, hogy az utolsó öt perc maga volt a pokol, de a zöld-fehér csapat megúszta. A Ferencváros a VVK döntőjébe jutott, ott 1-0-ra nyert a Juventus ellen.

1965 - Negyven éve Karába János (7) lövését védte az MU kapusa, Pat Dunne (Fotó: MTI)
1965 - Negyven éve Karába János (7) lövését védte az MU kapusa, Pat Dunne (Fotó: MTI)
Aztán elővettük az "1985 III-IV." jelzésű Népsport-lapgyűjteményt, és megelevenedett előttünk a Sóstói-stadion: "Hihetetlen izgalmak, a csapatok 4-4-ig fej fej mellett haladnak büntetőpárbajban. Gömöri teszi le a labdát, ha belövi… De nem lövi be! Az új sorozat első lövője Albiston. A bal oldalt veszi célba, Disztl Péter repül, repül - és eléri a labdát. Vadász Imre nyugodtan sétál a mészponthoz, aztán félmagasan a kapu bal oldalába lő."

Győzött a Videoton! A csapat az UEFA-kupa elődöntőjébe jutott, ott a szarajevói Zseljeznyicsart 4-3-as összesítéssel felülmúlva került a döntőbe.

Lerakjuk az újságokat a térdünkre.
Tényleg lehet valami sorsszerű abban, hogy húszévente a Manchester Uniteddel játszik egy magyar csapat?

Nem lehet véletlen, hiszen akkor mindig szerencsések vagyunk. Gyerünk, Loki!
2019.02.21 14:39:50

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A listavezető 2014–15-ös nagy sorozata nyomában • Újpest–DVTK: régóta veretlenek, mire mennek egymással?

2019.02.22 09:10:42

Labdarúgó NB I P. K.

Májer Milánt az iskolai eredményei miatt is kitüntették, de az NB I-ért szünetelteti a tanulmányait.

2019.02.22 09:31:10

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

Az FTC sportmenedzserének legnehezebb feladata, hogy a távozókkal közölje a klub döntését.

2019.02.21 21:56:25

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu