HIRDETÉS
D. L., P. T.online 2005.07.24 22:25 Frissítve: 2011.08.17 00:12

Horváth Ferenc legalább tíz gólt ígér évadonként

Komoly szavazás zajlik Miskolcon: a DVTK drukkerei a klub honlapján voksolhatnak arra, hogy szerintük erősödött-e csapatuk a nyáron vagy éppen gyengült. Nos, jelen állás szerint a szurkolók zöme elégedett a kicserélődött (kilenc játékos költözött Diósgyőrbe, 11 köszönt el onnan) játékosállománnyal, mi több, sokan az élmezőnybe várják Gálhidi György együttesét. Úgy fest, a piros-fehérek "frissiben" szerződtetett támadója, Horváth Ferenc is az optimisták sorát gyarapítja.

- Én is amellett teszem le a voksom, hogy jó csapat formálódik - mondta a skót Livingstonból hazatérő futballista. - Amikor elfogadtam a diósgyőriek ajánlatát, tisztában voltam vele, a körülmények nem teljesen ideálisak, azonban az a megállapodás megkötése mellett szólt, hogy itt hosszú távra lehet tervezni.

- Ezért írt alá három évre?
- Ezért is. No, meg azért is, mert annyi szépet és jót hallottam a DVTK-ról. Noha a bajnokság még el sem kezdődött, nincs kétségem afelől, hogy jól döntöttem. Avagy: azt kaptam, amit vártam.

- Edzőmeccs Miskolcon több ezer néző előtt - ilyesmire céloz?
- Pontosan. Ha gyakorta léphetek majd pályára telt ház előtt, az egy-két esztendővel meg is hosszabbítja a pályafutásomat. Sőt már látom is magam előtt: ötvenévesen állok az ellenfél kapuja előtt, és a kapufának támaszkodva passzolom be a labdákat…

Horváth Ferenc (balra) azért is remekül érzi magát Diósgyôrben, mert ott mindenki rajong a futballért (Fotók: Meggyesi Bálint)
Horváth Ferenc (balra) azért is remekül érzi magát Diósgyôrben, mert ott mindenki rajong a futballért (Fotók: Meggyesi Bálint)
- Harminckét évesen az egyik legrutinosabb labdarúgó a DVTK-nál. Ezt kihasználják a fiatalok?
- Úgy veszem észre, amit mondok nekik, azt elfogadják. Meglehet azért, mert érzik, csupán a segítő szándék vezérel. De ha már itt tartunk: bevallom, meglepett, hogy milyen jó focisták tartoznak a kerethez. Fogadni mernék, hogy Tisza Tiborról sokat hallunk majd. A képességei kiválóak, a hozzáállása is példaértékű. Beszélgettem vele, komoly tervei vannak a futballban, kívánom neki, hogy valósítsa meg azokat.

- Eddig csupa szépet és jót említett új állomáshelyével kapcsolatban. Sehol egy negatívum?
- Dehogynem: Tamási Zoltán súlyos sérülése nagyon érzékenyen érintette a csapatot. Nem azért mondom, mert a barátom, ám alig várom már, hogy visszatérjen közénk. Addig azért csak kihúzzuk valahogy…

- Mondjuk a tizenegyedik helyen?
- Annál jobbra vágyunk! Még akkor is, ha konkrét célkitűzés nincs erre a szezonra - persze kiesnünk nem szabad. A lényeget egyébként Sallói István klubigazgató fogalmazta meg: az alapozás elkezdődött, szép lassan fölépíthetjük azt az együttest, amely idővel a legjobbak közé verekedheti magát. Ebből szeretném kivenni a részem: tíz gól volt a legkevesebb, amit egy idény során szereztem, csalódott lennék, ha megszakadna e széria.

- Vasárnap az Újpest ellen kezdenek. A fentiek után nyilvánvaló, ha most Lékó Péter ajánlaná fel a döntetlent, akkor sem fogadná el.
- A miskolci utcákat járva rádöbbentem, szurkolóink éhesek a sikerre, éppen ezért nem hinném, hogy beérnék az egy ponttal. Úgyhogy nekünk, játékosoknak nincs más dolgunk, minthogy "jóllakassuk" őket. Már csak azért is, mert idehaza még sehol sem tapasztaltam azt, amit Miskolcon: itt mindenki szereti a focit.
2019.03.23 00:35:02

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Egyik potentát sem tért ki a – szerintem – legfontosabb kérdéskörre a videoasszisztens kapcsán: vajon ettől több nézőt tudna kivinni a pályájára vagy éppen ellenkezőleg.

2019.03.18 12:05:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az volt pályafutása első piros lapja, a Fradi ellen jött a második – a forduló vitája és egyéb legjei.

2019.03.17 22:06:31

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A szabálymagyarázatokkal agyonterhelt ítélkezés egyre nevetségesebb lesz.

2019.03.17 10:50:39

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Csertői: Egyelőre nincs értelme merészebb álmokat szövögetni • Vignjevics: Amikor Traoré pályán van, olyan, mintha a többiek állnának.