PIETSCH TIBOR
PIETSCH TIBOR
online 2005.07.22 20:53 Frissítve: 2012.02.01 02:44

Huszti Szabolcs állítja, Metz is megér egy misét

Aki szívén viseli Huszti Szabolcs sorsát, mostantól gyakran kérdezheti: "Mi lett a Metz-meccs?" A 12-szeres válogatott játékos ugyanis tegnap délelőtt aláírta azt a szerződést, amely három évre a francia élvonalban szereplő együtteshez köti. Délután már be is mutatták a francia újságíróknak, mi több, átadták neki az új mezét is. Igaz, a bordó dressz hátán egyelőre csupán a vezetékneve virít.

Akik bemutatták a „metzi” Huszti Szabolcsot: Joël Muller edzô (balra) és Patrick Razurel klubigazgató (jobbra)
Akik bemutatták a „metzi” Huszti Szabolcsot: Joël Muller edzô (balra) és Patrick Razurel klubigazgató (jobbra)
- Minden bizonnyal húszasban játszom majd, ám ez még nem hivatalos, tudniillik Mario Espartero, a szám eddigi birtokosa még nem távozott a csapattól - kezdte lapunknak adott nyilatkozatát Huszti Szabolcs. - A vezetők azt mondták, száz százalék, hogy megválnak tőle, de ha végül nem megy el, engem az sem zavar, a lényeg, hogy én érkeztem…

- Jó helyre?
- Nagyon is jó helyre. Boldog vagyok, hogy megkötöttük a megállapodást, a fejlődésem szempontjából ennél jobb klub talán nem is létezik. Legutóbb tizenhatodikként zárt a Metz, azonban ebből nem szabad messzemenő következtetést levonni, az új sorozatban már a nemzetközi porondra jutás a cél. Ennek megfelelően a vezetők most acélosabb csapat kialakításán dolgoznak.

- Ez esetben nem ártana iparkodniuk, hiszen a jövő hét végén már indul a francia bajnokság.
- Ami azt illeti, könnyebb rajtot is el tudtam volna képzelni: mindjárt Párizsba megyünk, a PSG vendégei leszünk. Persze annál szebb debütálásról álmodni sem merek, mint hogy elhozzuk a három pontot a fővárosból.

- Az ön közreműködésével, ugyebár.
- Igen, én is így gondolom. Ennél fontosabb, hogy az edzőnk, Joël Muller is így vélekedjen. Az mindenesetre bizakodással tölt el, hogy már közölte velem: számít rám egy hét múlva.

- Marseille- vagy Paris Saint-Germain-drukker?
- Egyik sem. Érdekes, a franciáknál nem volt kedvenc gárdám idáig. Most már van, persze.

- Azt hetek óta tudni lehetett, hogy nem marad a Ferencvárosban, ugyanakkor egészen mostanáig kétséges volt, hol folytatja. Egy percig sem aggódott a jövője miatt?
- Egy másodpercig sem. Menedzserem, Filipovics Vladan mindenről tájékoztatott, az öszszes érdeklődésről beszámolt. Így képben vagyok azt illetően is, hogy másutt jobban megfizettek volna, mint Franciaországban, de a színvonalasabb bajnokság jobban vonzott, mint a komolyabb kereset. Egyébként, ha látná az itteni körülményeket, ön sem morfondírozna azon, elfogadja-e a Metz ajánlatát.

- Na, fájdítsa a szívem.
- A mostani látogatásomat megelőzően a válogatottal jártam itt, május végén. Noha kikaptunk a házigazdáktól, a Saint-Symphorien Stadionban, vagyis annak gyepén élmény volt futballozni. A lefújást követően azt mondtam magamban, ennél tökéletesebb talaj nincs is. Most kiderült, van: az egyik elöljáró közölte, azóta még jobb állapotnak örvend, mint két hónapja. Csak lestem. Miként a tüzetes orvosi vizsgálat során. Habár lehet, hogy csupán nekem tűnt tüzetesnek az itthoni ellenőrzések után. Nem csoda, hogy az EKG-kontroll elején kicsit hevesebben vert a szívem a megszokottnál…

- Mikor áll edzésbe?
- Hétfőn. A hét végét még otthon töltöm a szeretteimmel, legalább lesz időm elmondani, mennyire hálás vagyok nekik.

- No meg elfogyaszthat egy jó birkapörköltöt vagy velős pacalt a sok csiga előtt.
- Két nap után tapasztalatból beszélek már: ízletes a francia konyha. A sajtok egészen kiválóak, és a tengeri "herkentyűkkel" sem lesz gond. De ha majd finom húsra vágyom, rendelek egy jó véres steaket…
2020.02.22 23:10:00

Labdarúgó NB I BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az Újpestnek is meg kell találnia a megmentőjét. Vagy ha ez nem megy, akkor a megmentőnek az Újpestet. A magyar futball egészének jövője miatt is.

2020.02.22 22:52:29

Labdarúgó NB I L. P. I.

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

2020.02.22 09:17:28

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A bajnok három gólt kapott az első félidőben, és innen már nem állt fel, szépíteni is képtelen volt.

2020.02.22 09:17:28

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (ÖSSZEFOGLALÓ), PÓSFAI GYULA (PERCRŐL PERCRE)

Lanzafame előbb kihagyott, majd értékesített egy büntetőt – Knezevic a hajrában egyenlített.

2020.02.22 09:17:28

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Nikolics tizenegyest hibázott • A zalaegerszegiek nem bírták el az emberhátrányt és a sok hibát.