Nemzetisport.hu online 2005.07.01 20:31 Frissítve: 2012.01.29 02:50

Fonák: itt a madocsai Rooney!

Ô a magyar aranycipős, nála több gólt a legutóbbi szezonban senki sem rúgott. Kétségtelen, a madocsai Rooney (Böde István a becsületes neve) nem spórolt a gólokkal, a Tolna megyei bajnokság második ligájában az ő lövéseitől rettegett a mezőny. Nem elírás, 61 (!) alkalommal volt eredményes a 23 éves focista, nemegyszer négy-öt gólt is vágott mecssenként. A csúcs viszont a Nagydorog elleni találkozó volt, amelyen 11 alkalommal mattolta a vendégek kapusát.
A Böde-féle gólzuhatag híre természetesen a megye I-be is eljutott, ám főszereplőnk semmi pénzért sem hagyná el Madocsát. Pedig a klub elnöke, Lénárt Gyula is hallotta, vinnék a csapat gólvágóját. "Vinnék, de ő nem megy, jól érzi magát nálunk. Amúgy érdemes lenne megnéznie játék közben, olyan, mint az angol Rooney. Erőszakos, ha kell könyököl, és jobbal-ballal remekül lő" - mondta a madocsai prezident, aki azt is elárulta, mennyi pénzért hívják a csodacsatárt. "Nem titok, a megye I-ben akár kétezer forintos pontprémiumot is adnak. Mi ezzel nem versenyezhetünk, nálunk az a prémium, hogy a gárda törzsszurkolói összefognak és csinálnak a csapatnak egy jó pacalpörköltet."

Böde István tehát úgy tűnik, marad Madocsán, főleg, hogy a csapat feljutott a megye I-be. Ô egyébként nem tartja különlegességnek, hogy 61 gólt lőtt a szezonban.

"Megszaladt, van ilyen… - kezdi. - Amúgy minden találatomra örömmel emlékezem, de a Kisdorog elleni rangadón lőtt kettő különösen kedves. A Nagydorog ellen nem voltam tökéletes, igaz, hogy rúgtam tizenegyet, de kihagytam vagy négy százszázalékos ziccert."
A Rooney-hasonlatot amúgy elfogadja ("ügyes gyerek…"), ám ő korábban a bolgár Sztoicskov játéka láttán csettintett. S hogy miért nem próbálja magát ki, mondjuk, az Arany Ászok ligában?
"Van úgy nyolc kiló súlyfeleslegem, és jól érzem magam Madocsán. A Paksi Atomerőműben dolgozom lakatosként, tehát a munka is ideköt, nincs miért váltanom. Voltam korábban próbajátékon a Paksi SE-ben, de az nem jött be."

Az is kiderül, itthon a Vasasnak drukkol, a külföldi csapatok közül pedig a Barcelona áll közel a szívéhez. Arra a felvetésre, hogy ha mégis megkeresnék valamelyik első osztályú csapattól, menne-e, sejtelmes választ ad: "Csak ha komoly az érdeklődés…"
Egy biztos, a névjegye lenyűgöző: Böde István, 61 gólos lakatos…
(rónai, sal)
2020.10.20 09:28:20

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Balogh magára talált a Honvédban. Cseri szerint hiba lenne temetni a Mezőkövesdet. Hahn négygólos, nem öt.

2020.10.18 14:09:35

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Márton Gábor csapata három perc alatt fordított, de nem tudta megtartani az előnyét.

2020.10.18 13:50:11

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bognár György csapata küzdelmes meccsen győzte le 3–1-re a ZTE-t.

2020.10.17 14:23:25

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Nem lehetett gólt lőni a kék-fehérek parádézó kapusának, Mijatovicsnak.