HIRDETÉS
Á. L.online 2005.05.23 21:29 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Erősítés: francia csatárt tesztelnek a bajnoknál

Már a Bajnokok Ligája-selejtezőre gondolnak a bajnok DVSC-AVE csapatánál: erősítésként szóba került a francia csatár, a német Freiburgnál profiskodó Régis Dorn neve.

Azoknak a debreceni szurkolóknak teljesült a kívánsága, akik arra voksoltak: az utolsó fordulóban esedékes Zalaegerszeg-DVSC bajnoki mérkőzést mégis csak jobb lenne, ha a kiírásnak megfelelően, Zalaegerszegen rendeznék meg.

Jeleznénk, akadt belőlük jó néhány szombat este, a Kossuth téren a bajnoki címet ünneplő, a rendőri jelentés szerint közel ötvenezres publikum soraiban. Az érv nagyjából úgy hangzott: nincs is attól szebb, mint a kocsi ablakában lógva keresztülvágni az országon, vadul lobogtatva a Loki-zászlókat, sálakat.

Feltehetően a fanatikusok többsége mégis szomorúan konstatálja majd a hírt, miszerint csütörtökön 18 órakor Zalaegerszegen vívja szezonbeli utolsó tétmérkőzését az aranyérmes DVSC-AVE Ásványvíz együttese.

A csatárként bevethetô Régis Dorn a Freiburg után a Lokiban bizonyíthat
A csatárként bevethetô Régis Dorn a Freiburg után a Lokiban bizonyíthat
A vendéglátónak a hatodik hely megtartása, a látogatóknak pedig pusztán a presztízs miatt fontos összecsapáson vélhetően pályára lép majd a piros-fehérek soraiban Halmosi Péter is, aki a Pécs elleni szombati mérkőzés (3-1) előtt vehette át az 1999-ben alapított Zilahi Zoltán-emlékdíjat, amelyet az idény legjobb debreceni játékosa kap. Sorrendben Vadicska Zsolt, Sándor Csaba, Böőr Zoltán, Dombi Tibor és Sándor Tamás részesült eddig a megtiszteltetésben, hozzájuk csatlakozott (első nem debreceni, hanem szombathelyi illetőségű labdarúgóként) Halmosi Péter.

Néhány napon belül pedig új játékos csatlakozhat a rövid távon a csütörtöki, hosszabbon a nyári Bajnokok Ligája-selejtezőkre készülő DVSC állományához. Szima Gábor, a csapatot működtető rt. többségi tulajdonos-elnöke egy Bundesliga-szereplő, 25 éves francia támadó érkezéséről számolt be, kiemelve, egyelőre szó sincs a játékos szerződtetéséről, a legutóbb a német első ligától búcsúzó Freiburg alkalmazásában álló futballista orvosi vizsgálaton és próbajátékon vesz részt, sorsáról csak ezek után dönt a klub- és a szakmai vezetés.

A paraméterek alapján a kiszemelt Régis Dorn lenne, aki pályafutása során (három idényben) 37 mérkőzésen jutott szóhoz a Freiburgban, és ezeken az összecsapásokon hat gólt szerzett.
(A bajnokcsapatról készített összeállításunk a 7-10. oldalon)

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

Írja be az itt látható számot!
2019.03.18 12:05:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az volt pályafutása első piros lapja, a Fradi ellen jött a második – a forduló vitája és egyéb legjei.

2019.03.17 22:06:31

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A szabálymagyarázatokkal agyonterhelt ítélkezés egyre nevetségesebb lesz.

2019.03.17 10:50:39

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Csertői: Egyelőre nincs értelme merészebb álmokat szövögetni • Vignjevics: Amikor Traoré pályán van, olyan, mintha a többiek állnának.

2019.03.16 23:22:29

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu