Á. L.online 2005.05.23 21:29 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Erősítés: francia csatárt tesztelnek a bajnoknál

Már a Bajnokok Ligája-selejtezőre gondolnak a bajnok DVSC-AVE csapatánál: erősítésként szóba került a francia csatár, a német Freiburgnál profiskodó Régis Dorn neve.

Azoknak a debreceni szurkolóknak teljesült a kívánsága, akik arra voksoltak: az utolsó fordulóban esedékes Zalaegerszeg-DVSC bajnoki mérkőzést mégis csak jobb lenne, ha a kiírásnak megfelelően, Zalaegerszegen rendeznék meg.

Jeleznénk, akadt belőlük jó néhány szombat este, a Kossuth téren a bajnoki címet ünneplő, a rendőri jelentés szerint közel ötvenezres publikum soraiban. Az érv nagyjából úgy hangzott: nincs is attól szebb, mint a kocsi ablakában lógva keresztülvágni az országon, vadul lobogtatva a Loki-zászlókat, sálakat.

Feltehetően a fanatikusok többsége mégis szomorúan konstatálja majd a hírt, miszerint csütörtökön 18 órakor Zalaegerszegen vívja szezonbeli utolsó tétmérkőzését az aranyérmes DVSC-AVE Ásványvíz együttese.

A csatárként bevethetô Régis Dorn a Freiburg után a Lokiban bizonyíthat
A csatárként bevethetô Régis Dorn a Freiburg után a Lokiban bizonyíthat
A vendéglátónak a hatodik hely megtartása, a látogatóknak pedig pusztán a presztízs miatt fontos összecsapáson vélhetően pályára lép majd a piros-fehérek soraiban Halmosi Péter is, aki a Pécs elleni szombati mérkőzés (3-1) előtt vehette át az 1999-ben alapított Zilahi Zoltán-emlékdíjat, amelyet az idény legjobb debreceni játékosa kap. Sorrendben Vadicska Zsolt, Sándor Csaba, Böőr Zoltán, Dombi Tibor és Sándor Tamás részesült eddig a megtiszteltetésben, hozzájuk csatlakozott (első nem debreceni, hanem szombathelyi illetőségű labdarúgóként) Halmosi Péter.

Néhány napon belül pedig új játékos csatlakozhat a rövid távon a csütörtöki, hosszabbon a nyári Bajnokok Ligája-selejtezőkre készülő DVSC állományához. Szima Gábor, a csapatot működtető rt. többségi tulajdonos-elnöke egy Bundesliga-szereplő, 25 éves francia támadó érkezéséről számolt be, kiemelve, egyelőre szó sincs a játékos szerződtetéséről, a legutóbb a német első ligától búcsúzó Freiburg alkalmazásában álló futballista orvosi vizsgálaton és próbajátékon vesz részt, sorsáról csak ezek után dönt a klub- és a szakmai vezetés.

A paraméterek alapján a kiszemelt Régis Dorn lenne, aki pályafutása során (három idényben) 37 mérkőzésen jutott szóhoz a Freiburgban, és ezeken az összecsapásokon hat gólt szerzett.
(A bajnokcsapatról készített összeállításunk a 7-10. oldalon)

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

Írja be az itt látható számot!
2020.02.18 22:03:58

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A brazil kapus pedig a Kisvárdával packázott.

2020.02.17 17:04:30

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

A Ferencváros tragikus sorsú trénere még az óceánjárón is futballedzést vezényelt.

2020.02.17 16:11:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Olekszandr Zubkov, Radó András, Davide Lanzafame, Szappanos Péter – a forduló főszereplői.

2020.02.16 22:58:23

Labdarúgó NB I SZ. M.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

2020.02.16 10:54:04

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Hornyák Zsolt többször tehetetlennek érezte magát a kiállítások miatt, most győzelemnek örülhetett.