HIRDETÉS
HIRDETÉS
SZ. GY.online 2005.04.01 22:20 Frissítve: 2011.10.07 02:45

A legendás Puskás Ferenc hetvennyolc esztendős

HIRDETÉS
Puskás Ferenc a barátaival: Buzánszky Jenô (balra) és Grosics Gyula  (fotó: M. Németh Péter)
Puskás Ferenc a barátaival: Buzánszky Jenô (balra) és Grosics Gyula (fotó: M. Németh Péter)

A világfutball április 2-án ünnepli Puskás Ferenc születésnapját (a Nemzeti Sport olvasói tavaly óta tudják, hogy valójában 1927. április 1-én született a nagy játékos), hiszen a lexikonok, életrajzok százaiban mindenütt ez a születési dátum szerepel. A Nemzet Sportolója 78 esztendős, ám az utóbbi években már szomorúak a születésnapok: három éve a Kútvölgyi úti kórház lakója az élete végére hazaköltözött egykori nagy világjáró. Az Aranycsapat olimpai bajnoka, világbajnoki ezüstérmes kapitánya, a Real Madrid korszakos szupersztárja utoljára három éve ülhetett nagyszabású nyilvános születésnapot, akkor a kormány az ő nevét adományozta a korábbi Népstadionnak, és a Real Madrid vezetői, hajdani csillagai jöttek el Budapestre tisztelegni az egykori őrnagynak, ma tiszteletbeli ezredesnek, aki a futballpályákon minden katonai hatalmasságnál többet ért el: meghódította az egész világot. A Reallal háromszor nyert BEK-et, négyszer volt spanyol gólkirály (hogy csak néhány eredményét említsük), azután edzőként dolgozott a földkerekség minden kontinensén, a Panathinaikosszal a BEK fináléjába is eljutott 1971-ben. Statisztikái alapján a huszadik század gólkirályának választották az egész világon.

Az utóbbi években legfeljebb a régi törzshelyen, a Régi Sipos étteremben köszöntötték Puskás Ferencet a barátok, volt játékostársak, vagy a kórházban keresték fel a legközelebbi hozzátartozók és az MLSZ vezetői. Így volt ezúttal is, a Kútvölgyiben érte Öcsi bácsit a 78. születésnap, amelyen most is ott volt vele az őt minden áldott nap meglátogató felesége, de pénteken tisztelgő vizitálásra érkezett Berzi Sándor MLSZ-főtitkár is, valamint a volt Aranycsapat-játékosok, Grosics Gyula és Buzánszky Jenő.

A közélet ezúttal sem megy el szó nélkül a világszerte leghíresebb magyar születésnapja mellett: a közszolgálati tévé a róla szóló portréműsorral kezdi szombaton a Nemzet Sportolóit bemutató sorozatát, míg hajnalban a Duna Televízió is műsorra tűz egy korábbi Puskás-filmet.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.16 23:47:28

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Kommentre” kész volt a drukker – fél évszázaddal ezelőtt is. A Népsport pedig vette a bátorságot, s 1968 novemberében meghirdette: „Szerkesszen velünk!”

2018.11.14 18:28:49

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Aláírták az üzemeltetési szerződést, extra programokkal várják a szurkolókat az új stadionban.

2018.11.13 22:04:30

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Megerősítették az izomzatot, hogy átvegye a szalagok szerepét.

2018.11.13 12:04:43

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Rózsa Dániel 2016-ban Djuricin 11-esét is kifogta. A Vidi mintha nem ugyanaz a csapat lenne a kupameccsek után.

2018.11.12 10:25:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Vidi-edző szerint az alapemberek hiánya nem lehet kifogás. A 14. forduló mestermérlegei.

HIRDETÉS
HIRDETÉS