A mérkőzésről tudósított: BENKŐ GÁBOR, VARGA T. RÓBERTonline 2004.11.10 22:09 Frissítve: 2010.12.12 00:05

Fradi: nem elég megsétáltatni a mezt

Papírforma. A futballban jól ismert ez a fogalom, és bár időnként az esélytelenebb csapat is szerezhet meglepetést, ezen az estén túl sok minden szólt a Ferencváros mellett.


A régmúlt statisztikáit böngészve például az derült ki, hogy a pécsieknek az eddigi 42 Üllői úti fellépésükön csak hat döntetlenre és három győzelemre futotta a 33 vereség mellett. És ha mindehhez hozzátesszük, hogy a mérkőzéseken 104-32 a gólkülönbség a zöld-fehérek javára, illetve, hogy a fordulót megelőzően a Fradi dupla annyi pontot és több mint kétszer annyi találatot jegyzett, mint Nagy Tamás együttese, akkor érthető, miért fogalmaztak úgy a ferencvárosi játékosok a meccs előtt: a PMFC ellen kötelező a győzelem.

S lám a vendégek még át sem lépték a felezővonalat, egy potya ízu góllal már meg is szerezte a vezetést a Ferencváros. Előnyük tudatában nem rohantak fejetlenül előre Lipcsei Péterék, többnyire inkább kényelmesen paszszolgattak a középpályán és a pécsi 16-os előterében, arra várva, hogy ismét hibázzanak a vendégek. Éles kritikával illethetnénk a Pécset, amely az első félidőben jóformán semmit nem csinált (két távoli, ám veszélyt egyáltalán nem jelentő lövési kísérletet nyugodtan nevezhetünk semminek…), de hiába vezetett a bajnokegyüttes, a hazaiakat is el lehetett marasztalni. Mégpedig azért, mert a mérkőzéshez csupán asszisztáló ellenféllel szemben sem törekedtek arra, hogy kiszolgálják a közönséget. Nem akadt egyetlen kiemelkedő teljesítmény sem a zöld-fehérek között, s erre a címvédő végül rá is fizetett.
Azt csak sejthettük, a két szakvezető milyen instrukciókkal látta el a játékosokat a szünetben, mindenesetre a találkozó az első félidő lagymatag, unalmas iramában folytatódott. A PMFC vezetőedzője ugyan becserélte az idei szezonban huzamosan gyengén teljesítő támadóját, Horváth Gyulát, ám mindössze ennyi jelezte a vendégek egyenlítési szándékát. A pályán mindebből sokáig semmi nem látszott meg, így továbbra is alárendelt szerepet játszottak a pécsiek.

Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat! (Fotó: Németh Ferenc)
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat! (Fotó: Németh Ferenc)
Jelentős fordulatot hozhatott volna az a büntető, amelyet a semmiből harcolt ki a vendégcsapat, de a labda mögé álló Pest Krisztián nem élt a felkínált lehetőséggel, viszont az is igaz, hogy Szucs Lajos bravúrral hárította a 11-est. Ami mindenképpen elismerésre méltó, főként azért, mert a ferencvárosi kapusnak egészen addig nem akadt komoly védenivalója a találkozón. Pest Krisztián viszont joggal foghatta a fejét…
Aki azt remélte, hogy a megijesztett fradisták bedarálják ellenfelüket, újfent csalódnia kellett, hiszen elmaradtak a várt rohamok. Elképzelhető persze, hogy a hazaiak még a lábukban érezték a Feyenoord elleni hajtós, valamint a Debrecen elleni olykor brutális mérkőzéseket, de ez nem jelenthet mentséget a mostani gyatra produkcióra. Időnként már szórványos füttyel és bekiabálással fejezték ki nem tetszésüket a ferenvárosi szurkolók - ennél bizony ők is többet vártak kedvenceiktől.
Ezek után elképzelhető, milyen szitok áradat és füttykoncert zúdult a ferencvárosi játékosokra, amikor a hajrában váratlanul egyenlített a Pécs. Zárásként azért azt is jegyezzük meg, hogy a valós tudása alatt teljesítő Fradi ellen megérdemelten szerzett gólt és ezzel egy pontot a PMFC, így a papírforma is odalett…
2019.10.21 12:13:22

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

A hungáriás Kalmár Jenő az 5. percben ütközött a Fradi-kapus Amsel (Angyal) Ignáccal – nyílt töréssel vitték le a pályáról.

2019.10.21 00:18:41

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.10.20 20:51:42

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Az edzőváltás mostanság olyan természetes a futballban, mint az, hogy a labdába levegőt kell fújni.

2019.10.20 20:54:31

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Ilyen arccal soha, semmikor sem üvöltözhet a játékvezetővel.

2019.10.18 21:05:43

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR, TUMBÁSZ HÉDI

A hetvenéves Nagy László hihetetlen tudású klasszisokkal játszva lett kilencszeres bajnok.