BORBOLA BENCEonline 2004.10.19 21:59 Frissítve: 2010.11.23 00:03

Az elveszett középpályás

Szili Attila a magyar labdarúgás egyik rejtélyes alakja& Sokan az egyik legnagyobb magyar tehetségnek tartották, amikor tinédzserként Újpestről Németországba igazolt, ahol évekig szerepelt az 1860 München utánpótlás-, valamint második csapatában. A magyar szakemberek többsége akkor úgy gondolta, csak idő kérdése, hogy Szili Attila mikor mutatkozik be a Bundesligában - a jóslat azonban nem teljesült - maradt a magyar futballvalóság.

Szili Attila újra játékra jelentkezett (Fotó: Németh Péter)
Szili Attila újra játékra jelentkezett (Fotó: Németh Péter)
A játékos több élvonalbeli klubnál (MTK, Ferencváros) is megfordult, helyét azonban sehol sem találta. Vannak, akik azt állítják, nem a tudásával volt a baj, sokkal inkább a futballtól távol álló játékszenvedélyével. Szerződéshez mindenesetre sehol sem jutott, neve itthon és külföldön is feledésbe merült. Szili Attilának azóta gyakorlatilag nyoma veszett, mígnem három héttel ezelőtt feltűnt a Bozsik-stadionban. A nehéz helyzetben lévő Bp. Honvéd vezetői gyorsan szerződést is ajánlottak neki, aki azóta az elmúlt fordulóban, a Kaposvár ellen hosszú idő után újra magyar bajnokin léphetett pályára.- Az elmúlt másfél évben semmit sem lehetett önről hallani. Muszáj megkérdeznem: szándékos volt ez a bujkálás?
- Egyáltalán nem - felelt kapásból Szili Attila. - A mögöttem álló időszak valóban nem tartozik életem legszebb korszakai közé, hiszen egy labdarúgó számára nincs rosszabb dolog, minthogy csapat nélkül tengődjön. A múlt már egyáltalán nem foglalkoztat.
- Azt azért elárulhatná, mivel töltötte ezt a hosszú időt?
- Egy ideig a Vasashoz jártam edzésre, sokáig úgy is volt, hogy a télen igazol az angyalföldi klub, de nem sikerült megegyeznünk. Hónapokig külföldön próbálkoztam, Európától kezdve Afrikáig több csapatnál is megfordultam. Részletekbe nem szeretnék belemenni, annyit azért elárulhatok, hogy jártam Belgiumban, Cipruson, Izraelben és Líbiában is, a szerződés azonban különböző okoknál fogva sehogy sem akart összejönni.
- Mi volt a probléma?
- A meccshiány. Az egyéni edzésekkel az erőnlétet még csak szinten lehet tartani valahogy, a valós edzéseket azonban semmi sem helyettesítheti. Azonban a nagy álmom az, hogy újra valamelyik külföldi bajnokságban szerepelhessek.
- És miért éppen Kispesten kötött ki?
- A csapat vezetőedzőjével, Bognár Györggyel már régóta ismerjük egymást, amikor ő még Sopronban dolgozott, már szerette volna, ha az irányítása alatt futballoznék. Akkor ez nem jött össze, most azonban összehozott minket a sors.Szili már hivalosan is a Honvéd játékosa
Haladékot kapott az Előre FC
Szili Attila a Vasasnál edz
2020.03.30 21:22:19

Labdarúgó NB I L. P. I.

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

2020.03.29 23:36:50

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„Amit ezen a mérkőzésen látni lehetett, az felülmúlta minden néző várakozását.”

2020.03.29 14:45:53

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Egy pillanatra meg lehet állni, de még várnék a visszatekintéssel.”