HIRDETÉS
D. L., K. Z.online 2004.08.04 21:00 Frissítve: 2011.10.02 02:44

Détári Lajosnál betelt a pohár

Várható volt, hogy borul a tulajdonos által elképzelt felállás: Détári Lajos köszönte szépen, de nem kért a Kuti István által felajánlott lehetőségből, és nem lesz a Diósgyőr szakmai igazgatója.

Détári Lajos összeszedi a holmijait, és elköszön Miskolctól, mert az elmúlt napok történései után nem kíván együtt dolgozni hajdani  játékostársával, Kiprich Józseffel (Fotó: Farkas József)
Détári Lajos összeszedi a holmijait, és elköszön Miskolctól, mert az elmúlt napok történései után nem kíván együtt dolgozni hajdani játékostársával, Kiprich Józseffel (Fotó: Farkas József)
"Az elmúlt hetekben történtek után nem mindegy, kivel dolgoznék együtt - mondta az egykori világválogatott. - Kiprich József idehozta a városba Varga Zsoltot, akiről mára bebizonyosodott, hogy szélhámos. A Varga-féle vonal vesztett, így szerintem mindenki, aki ehhez az emberhez köthető, megbukott. Ám a jelek szerint Kiprichben nincs meg a betyárbecsület, hogy önként felálljon, és akár úgy is edző lenne, hogy én vagyok fölötte a szakmai igazgató. Ebből viszont nem kérek, és ezt Kiprichnek a szemébe mondtam."
Sikerült megőriznie a tisztességét

Détári úgy véli, igencsak vérforraló, hogy míg a régi diósgyőri futballisták hónapokat játszottak fizetés nélkül, addig az úgymond próbajátékon lévő újakat egy miskolctapolcai hotelben szállásolták el.
"Ki fizeti a költségeiket? - tette fel a kérdést az edző. - Mit mondjanak ezek után az eddig ingyen futballozó játékosok? Mert azt Kuti István az első pillanatban közölte, hogy nem fizeti ki a DVTK 1910 Kft. tartozásait. Rendben, jogilag ebbe nem lehet belekötni, de azért ezeknek az embereknek is élniük kellene valamiből. Rájuk nincs pénz, de román légiósokat idehozni, és etetni-itatni őket, arra már van?"
Aligha meglepő, hogy mindezek ismeretében igen gyér azok száma, akik így is átigazolnának az új kft.-hez…
"Én úgy tudom, az égvilágon senki nem megy Kiprichékhez ebből a csapatból - folytatta Détári. - Majd játszanak az ifikkel, meg akad vagy kétszáz csapat nélküli futballista, biztos lesz kikből válogatni. Én meg pihenek egy jót: bár nem bántam meg, hogy belefogtam ebbe az egészbe, azért elfáradtam az elmúlt hetek zűrzavarában. Igaz, ha úgy veszszük, veszítettem, mert nem én leszek a Diósgyőr edzője, de legalább elmondhatom, hogy tisztességes maradtam. Nekem ez a legfontosabb."
Felvetettük Détárinak, hogy a szurkolótábor majd biztosan megoszlik: egyesek helyeslik a karakánságát, mások viszont úgy gondolják, igazán megbékélhetett volna az új helyzettel, és segíthetett volna a diósgyőri futballon.

A tréner nem kér a könyöradományokból

"Bocsánat, de könyöradományból nem kérek. Az egész arra ment ki, hogy az engem favorizáló drukkerek megnyugodjanak, illetve, hogy a játékosok aláírjanak, és elfeledjék a tartozásokat. Ám úgy nem lehet csapatot csinálni, hogy magának a tulajdonosnak sincs arról semmilyen elképzelése, milyen is lenne a stáb. Mert az nem tűnik igazi szakmai koncepciónak, amikor azt mondják az embernek: te, Döme, edzzétek együtt a csapatot Kiprichhel, aztán majd csak lesz valahogy…"
Détári Lajos ugyebár nem vállalt szerepet az új felállásban, ennek ellenére szerda délelőtt még mindig két csapat edzett Diósgyőrött. Az NB I-es indulási joggal rendelkező Diósgyőr-Borsodi FC-nél a jövőben Ebedli Ferenc klubigazgatóként dolgozik, Kiprich József munkáját Vincze István és Orlóczki Tibor pályaedzőként, Veréb György pedig kapusedzőként segíti.

Viharos gyorsasággal távoztak a futballisták

A kora délutáni órákban Miskolcra utazott Kuti István, aki rögvest megkezdte tárgyalásait a játékosokkal. Fél öt után érkezett az irodaépületbe a régi csapat tagjai közül Szögedi Szilárd, Vitelki Zoltán, Horváth Tibor, Tejnóra Zoltán, Mogyoródi Gábor, Udvari Tamás, Katona Attila és Hompoth Balázs. Hogy milyen eredménnyel zárult a tulajdonossal folytatott megbeszélés, arra két jelből lehet következteni: a játékosok röpke fél óra elteltével, egyszerre, viharos gyorsasággal távoztak, és később egyiküket sem lehetett felfedezni a gyakorlásra kivonulók között…
A szombati mérkőzésre megállapították a jegyárakat: a nyugdíjasok 600, az állóhelyen lévők 800, a korzóra 1000, míg a tribünre 1200 forintért vehetnek belépőt.
2019.03.23 00:35:02

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Egyik potentát sem tért ki a – szerintem – legfontosabb kérdéskörre a videoasszisztens kapcsán: vajon ettől több nézőt tudna kivinni a pályájára vagy éppen ellenkezőleg.

2019.03.18 12:05:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az volt pályafutása első piros lapja, a Fradi ellen jött a második – a forduló vitája és egyéb legjei.

2019.03.17 22:06:31

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A szabálymagyarázatokkal agyonterhelt ítélkezés egyre nevetségesebb lesz.

2019.03.17 10:50:39

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Csertői: Egyelőre nincs értelme merészebb álmokat szövögetni • Vignjevics: Amikor Traoré pályán van, olyan, mintha a többiek állnának.