Munkatársainktólonline 2004.02.10 21:34 Frissítve: 2012.01.28 02:48

Fradi–Slovan: már nincs harag

Kedden kilenc élvonalbeli csapat is pályára lépett az edzőmeccseken, igencsak felemás eredménysorral. A legnagyobb érdeklődés a Ferencváros mérkőzését kísérte, hiszen a zöld-fehérek egy régi nagy ellenféllel, a Slovan Bratislavával játszottak. A Fradi-szurkolók még emlékeznek arra az 1992-es meccsre, amikor a csapatot a pályán, a nézőket a lelátón verték meg a szlovákok. Azóta egyszer már találkozott edzőmecscsen a két csapat, akkor a Ferencváros legyőzte a Slovant

A tizenkét évvel ezelôtti meccsen is játszott a Slovan ellen Lipcsei Péter (jobbra) – nagy különbség, hogy most nyert a Fradi (Fotó: M. Németh Péter)
A tizenkét évvel ezelôtti meccsen is játszott a Slovan ellen Lipcsei Péter (jobbra) – nagy különbség, hogy most nyert a Fradi (Fotó: M. Németh Péter)
A pozsonyi csapat lett a Fradi ellenfele az 1992-es BEK-sorozatban, és az első mérkőzést 4–1-re nyerték a szlovákok. Fájt, fájt ez a sima vereség, de még jobban fájtak a gumibotütések, hiszen a pozsonyi rendőrök (sőt, fekete maszkba bújt kommandósok) egyszer csak megindultak a Fradi-tábor felé, negyedórán keresztül vertek mindenkit, akin zöld színű mez feszült. A visszavágó gól nélküli döntetlennel zárult, de sokkal nagyobb sikerként könyvelhette el mindenki, hogy a nézőtéri reváns elmaradt – igaz, egyetlen pozsonyi drukker érkezett az Üllői útra… Azóta már játszott egymással a Slovan és a Fradi, a régi nagy ellentét is kezd mérséklődni, de az biztos, hogy ez a párosítás mindig is pikáns lesz. A keddi meccsen viszont három rendőr is elegendő volt biztosításnak, hiszen senki sem szidta a vendégeket.Gera Zoltán után Szűcs Lajost is ágynak döntötte az influenza, a válogatott kapus ezért nem is lehetett ott a mérkőzésen. Szűcs és Gera nélkül sem kellett vereségtől tartaniuk a ferencvárosiaknak, és nemcsak azért, mert a Slovan jelenleg a szlovák bajnokság utolsó helyén áll, hanem azért is, mert egyre jobb formába lendül a Fradi, na meg Tököli Attila is. Tököli ebben az évben kedden játszotta harmadik mérkőzését, s már hat gólnál tart. Két argentin játékos is bemutatkozott a Slovan ellen, Emanuel Ruiz és Jose Galvan egyaránt a nagy hírű Boca Juniorsban nevelkedett. Ruiz 26 éves támadó, aki játszott már a görög AEK Athénban is. Galvan 23 éves középpályás, korábban az amerikai Metro Stars együttesét erősítette. De van még egy harmadik argentin is, a fiatal Pablo Dufo – a 21 éves védekező középpályás viszont nem lépett pályára a Slovan ellen. Hogy mi lesz a dél-amerikaiak sorsa, még nem tudni, Pintér Attila egyelőre teszteli őket.
Megvan az Újpest egyik új tulajdonosa: bár igazi átalakulásról még nem beszélhetünk, de az tény, hogy Gyulay Zsolt, a felmondási idejét töltő ügyvezető igazgató részesedést szerzett a klubot birtokló Viola Ball Rt.-ben. Gyulay elmondta, hogy a munkája fejében kapta a részvényeket, de azt nem kívánta elárulni, hogy mennyit – információink szerint tízszázalékos tulajdonos lesz. Hír még a Megyeri útról, hogy Tamási Zoltán az edzőmérkőzés előtt már lila-fehér melegítőben edzett, és jó esély van arra, hogy hamarosan újra megegyezik a Megyeri úti vezetőkkel.
A ZTE együttesében a jobb oldali védő posztján feltűnt Tímár Krisztián, aki a Videotonnál játszott, legutóbb pedig Finnországban profiskodott. A zalai együttesből Egressy Gábor arcüreggyulladás, Darko Ljubojevics pedig influenza miatt hiányzott. Ötöt rúgott az ETO is, de a második félidőre végrehajtott cserék után elképesztő hibák csúsztak a győriek játékába, különösen a védelem vált igen gólképessé. Az újvárosiak épphogy ki tudtak állni, a Videoton így különösebb megerőltetés nélkül nyert, a békéscsabaiak közül pedig Megyesi László után Kovács Norbert sérült meg. Negyedik előkészületi meccsén ugyanakkor sima vereséget szenvedett a Törökországban edzőtáborozó Haladás, győztek viszont a pécsiek durván játszó bosnyák riválisukkal szemben.
Az MTK simán verte ukrán vetélytársát. Komlósi Ádám, Elek Norbert, Füzi Ákos, Pisont István és Lengyel Roland ezúttal sérülés, illetve betegség miatt nem léphetett pályára, így mindössze tizenegy hadra fogható mezőnyjátékos maradt a kék-fehérek keretében.
Két NB I B-s gárda alacsonyabb osztályú ellenfelekkel mérkőzött, a gólzáporos meccseken a Vác győzött, a Pápa pedig döntetlent ért el.

Ferencvárosi TC– Slovan Bratislava (szlovák) 2–0 (2–0)
Üllői út, 1000 néző. V: Szőts
FTC: Udvarácz – Vukmir (Botis), Dragóner, Gyepes (Kriston), Kiss Gy. (Szkukalek) – Kapic, Somorjai (Zováth), Rósa D. (Károlyi S.), Lipcsei (Galvan), Leandro (Ruiz), – Tököli (Sasu)
SLOVAN: Kiss – Vojtisek, Slahor (Hrotar), Bukvic (Takác), Ducky (Sloboda) – Pecko, Pecalka, Hornyák, Bednár – Bakrac, Onofrej
G: Tököli (2, egyet 11-esből)

Újpest– REAC 1–1 (0–0)
Megyeri út, 200 néző. V: Ari
ÚJPEST, 1. félidő: Vlaszák – Szélesi, Vaskó, Juhár, Vanczák – Simek, Farkas B., Sándor Gy., Polonkai – Bükszegi, Kovács Z. 2. félidő: Illyés – Szélesi (Kiss Z.), Nagy G., Vanczák (Gohér), Fabula – Erős K., Kapcsos, Cseri – Bánka – Bükszegi (Horváth T.), Rajczi
REAC: Farkas B. – Dinka, Felföldi (Katona), Horváth G., Virág – Kovács B., Némedi (Burzi), Pomper, Hajdu (Kocsis) – Kőhalmi, Havrán (Palásthy)
G: Rajczi, ill. Pomper

ZTE FC–Sárvár 5–1 (1–1)
Zalaegerszeg, 300 néző. V: Laki
ZTE: Bardi – Tímár (Kocsárdi), Sebők V., Csóka (Balog Cs.) – Babati (Král), Molnár B. (Nagy L.), Vincze O. (Szekeres), Szamosi (Györe) – Sebők J. (Sabo), Waltner, Gyánó (Koplárovics)
G: Koplárovics (3), Waltner, Nagy L., ill. Nagy K.

Győri ETO FC– BKV Előre 5–3 (4–1)
Győr, 100 néző. V: Stenger
GYÔR: Krass – Regedei, Stark (Horváth R.), Kartelo (Zsók), Makra (Geri) – Peric (Priskin), Nyilas (Lajtos), Böjte (Jäkl), Varga Z. (Németh N.) – Nicsenko (Oross), Nagy T. (Vlajics)
BKV: Szentpéteri (Kocsis) – Varga A., Horváth Cs., Ruppert, Sándor – Szirtesi, Csopaki (Pintér), Török (Makovi), Zsolnay – Károlyi Mohácsi), Simon.
G: Varga A. (öngól), Peric, Nagy T., Nicsenko, Priskin, ill. Mohácsi (2), Simon

Dunaújváros FC–Videoton 1–3 (0–0)
Dunaújváros, 100 néző. V: Bocsi
DFC: Bertalan (Deli) – Pap, Klement, Sztanó, Pénzes – Nyúl, Heffler, Vaskó, Ulrich (Bita) – Báló, Kalina
VIDEOTON: Tudor (Turi, Szénási) – Fehér (Köntös), Koller, Pantics (Vochin), Voicu (Bartyik) – Tóth B. (Tereánszki-Tóth), Dvéri, Szalai (Lattenstein), Kóczián – Medved (Magasföldi), Hercegfalvi
G: Báló, ill. Magasföldi (2), Tóth B.

Békéscsabai Előre–Croatia Sesverte (horvát) 2–1 (0–1)
Porec, 100 néző
ELÔRE FC: Fekete R. – Schindler (Vilotics), Fehér Zs., Valentényi, Bujáki (Vincze Z.) – Kovács N. (Simon), Brlázs (Grujics), Kovács B., Ursz – Hoffmann (Miculescu), Tóth Gy.
Az Előre FC góljait Vincze Z. és Miculescu szerezte.

Lombard FC-Haladás–Galaci (román) 0–3 (0–1)
Antalya, 100 néző
HALADÁS. 1. félidő: Tóth I. – Kaj, Jagodics, Seper, Szűcs M. – Kincses, Czeglédi, Illés, Bucurea – Nelio, Balaci. 2. félidő: Balogh T. – Farkas A., Jagodics, Lőrinc, Tóth P. – Szabó Z., Czeglédi, Somfalvi, Bucurea – Tüske, Nagy S.

Pécsi MFC–Bihac (bosnyák) 2–1 (2–0)
Medulin, 100 néző. V: Petrovics
PMFC: Németh G. – Szabados (Sergio), Dienes, Bajúsz (Szekeres), Gaál (Mihalecz) – Pavicsevics (Sipos), Pest K. (Kerekes), Erős G. (Horváth S.), Vranjes (Montvai) – Koltai (Márton), Horváth Gy. (Berdó)
A pécsiek góljait Horváth Gy. és Erős G. lőtte.

MTK Hungária– Zaporizzsja (ukrán) 6–1 (4–1)
Antalya, 100 néző
MTK: Végh (Kovács Z.)– Pusztai, Juhász R., Janics – Zavadszky, Zabos (Papp G.), Jezdimirovics, Szabó O. – Torghelle, Rósa H. (Rednic) – W. Silva
Az MTK góljait Welton Silva, Juhász Roland, Rósa Henrik, Zavadszky, Torghelle és Rednic szerezte.

Mosonmagyaróvári TE–Pápai ELC 2–2 (2–1)
Mosonmagyaróvár, 100 néző. V: Hanacsek
Pápai ELC: Simon – Gombos (Lászka), Kozmér (Császár), Puglits (Jáger), Hudák (Herold)– Orovecz (Süle), Kvasz (Tóth Cs.), Páles, Fonnyadt (Sátori) – Germán, Stevica (Vér)
G: Király, Kertész, ill. Germán, Sátori

Dunakanyar-Vác–Gázművek 3–2 (2–0)
Vác, 100 néző. V: Hegedűs
VÁC: Stammel (Grósz) – Takács (Balázs), Molnár Z., Szabó N. (Szabados), Babó (Kovács Ádám) – Gulyás, Kovács Ákos (Rácz), Hirt (Papp), Szabó Z. – Bari (Greff), Sándor I. (Ovcsák)
G: Bari, Sándor I., Greff, ill. Kotila, Varga


Szombaton játszanának

BUDAPEST. A Magyar Labdarúgóliga székházában kedd délelőtt elkészítették az alapszakasz hat tavaszi fordulójának menetrendjét, ez azonban egyelőre ideiglenes jelleggel bír, ezért azt a klubok csupán belső használatra kapták meg. Több csapat képviselője ugyanis azzal a kéréssel fordult a ligához, hogy klubja ne vasárnap, hanem szombaton rendezhesse mérkőzéseit. Továbbra sincs végleges megoldás a Békéscsaba-ügyben: mint ismeretes, a lila-fehéreknek a bajnokság rajtjáig el kell készülniük a stadion villanyvilágításával, ellenkező esetben idegenben lesznek kénytelenek – várhatóan Szegeden vagy Debrecenben – "hazai" mérkőzéseiket megrendezni. Az MLL az idén tavasztól szerette volna kötelezővé tenni a stadionokban a szurkolói kártyák használatát, ám az – részben a szurkolók tömeges kérésére – a 2004–2005-ös bajnoki szezon kezdetére tolódott.
2020.10.20 09:28:20

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Balogh magára talált a Honvédban. Cseri szerint hiba lenne temetni a Mezőkövesdet. Hahn négygólos, nem öt.

2020.10.18 14:09:35

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Márton Gábor csapata három perc alatt fordított, de nem tudta megtartani az előnyét.

2020.10.18 13:50:11

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bognár György csapata küzdelmes meccsen győzte le 3–1-re a ZTE-t.

2020.10.17 14:23:25

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Nem lehetett gólt lőni a kék-fehérek parádézó kapusának, Mijatovicsnak.