V. T. R.online 2003.12.29 21:00 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Profiskodás kétezer dollárért

"Krisztusom, hova kerültem!"  gondolhatta néhány hónapnyi légióskodás után Sebők Vilmos, aki karácsony előtt néhány nappal csaknem hazamenekült az izraeli Nazareth városából.

Júniusban igazolt a Maccabi Ahi Nazareth együtteséhez, részben a jó fizetés, másrészt meg a szakmai kihívás miatt (a klubvezetők az első hat hely megszerzésében reménykedtek a szezon kezdetekor). Ám ebből semmi nem valósult meg: Sebők Vilmos elárulta, nyár óta december 20-án vehetett fel először fizetést, a csapat pedig nemhogy a tabella élmezőnyéhez tartozna, de a téli szünetben a legszerényebb pozícióban rostokol.
"Az igaz, hogy egy korábbi büntetés következtében mínusz három pontról kezdtük a bajnokságot, ám a megszerzett öt pont így is, úgy is kevés. Nem beszélve a jövedelmünkről… Amióta Izraelbe szerződtem, egyszer kaptam pénzt, kétezer dollárt, azaz ötszázezer forintot. Ráadásul nemrégiben a szakvezetés azzal keresett meg bennünket, hogy huszonöt százalékkal csökkentené a fizetésüket. Több se kellett nekem, megbeszéltem, ha kifizetik az idei jövedelmemet, megyek Nazarethből" – újságolta az 51-szeres válogatott védőjátékos, aki a karácsonyt már itthon töltötte.
Sebők Vilmos most új klubot keres magának, bár, hogy hol folytatja, még talány. Állítólag érkezett ajánlat itthonról meg külföldről is, ám vélhetően január közepéig mérlegeli a lehetőségeket. A futballista két külföldi országot nevezett meg, ahonnan keresték: Görögországot és Kínát. Előbbi aligha lehet komoly kihívás, mivel még a csapat nevét sem ismeri. Csupán annyit tud róla, hogy szintén kiesőhelyen áll. A kínaiakkal pedig leginkább a távolság a probléma. A pénzzel aligha lehet gond, Európával ellentétben, ahol általában nehéz financiális helyzetben vannak az egyesületek, Kína a labdarúgók mekkája lehet: Kenesei Krisztián, a ZTE korábbi csatára sem két fillérért ment Ázsiába.
S ha már a Zalaegerszeg szóba került, meg kell említeni, a Kenesei eladásából befolyt összegből akár Sebők Vilmost is megszerezheti a kék-fehér klub. Noha idehaza is a bajnokság utolsó helyezettje kezdett tárgyalásokat a labdarúgóval, Sebők elmondta, Izrael után csak jobb jöhet…
2019.11.12 22:20:25

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

Novellahőse, a kilenc ujjal védő Zsák Károly kapus összeomlásának színhelyén nézte velünk a Honvéd–DVTK-t.

2019.11.10 13:01:41

Labdarúgó NB I BERECZKY ATTILA (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Csak egy gólig jutott a borzalmasan gyengén védekező Loki a helyzeteivel remekül sáfárkodó FTC ellen.

2019.11.10 12:39:53

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR, DÖMÖTÖR CSABA (fotók)

Élete második legjobb döntésének tartja, hogy rábólintott a Mezőkövesd megkeresésére.