B. NAGY ZOLTÁNonline 2003.08.13 20:09 Frissítve: 2012.02.16 02:46

Női labdarúgás: A bajnok még erős

Szombaton megkezdődik a szezon a női NB I-ben is. Nyolc csapattal rajtolt volna a bajnokság, de különböző okok miatt a Győri ETO FC visszalépett a további küzdelmektől. A másodosztály két feljutója, a Debreceni VSC és a Terán NFK-Győr viszont vállalta az első osztályt, így a hét együttes között minden héten lesz egy szabadnapos klub.

A bajnok 1. FC Femina felnőttcsapatából csupán a válogatott Scmuczer Angéla távozott a Saturnus-László Kórházhoz, valamint az utánpótlás-együttesből Laky Andrea az MTK Hungáriához, míg Tóth Nikolett az NB II-es újonc Lágymányosi TC-hez igazolt. Egy új futballistája van a rákospalotaiaknak: a megszűnt Renovából Schumi Dorottya érkezett, aki a REAC-Postás futsalegyüttesének igazolt játékosa is egyben. Egy hetet Bükön edzőtáboroztak a Bajnokok-kupájára is készülő Kiss László tanítványai. A tavasszal remeklő ezüstérmes Saturnus-László Kórházból Apai Andrea, Németh Zita és Németh Beatrix befejezte pályafutását, Selmeczi Ágnes az MTK Hungáriát választotta, míg Szabó Ildikó és Milassin Erzsébet a hét végén Franciaországba, a Compiegne csapatához utazik próbajátékra, s minden bizonnyal távoznak a zöld-fehérektől. A csapathoz Smuczeren kívül érkezett még Galgócz Edina, valamint az utánpótláskeretből felkerült Solti Katalin és Kovács Emese. A szakmai stáb is bővült, Fenyő Ottó mellett Hagymási Zoltán készíti fel a játékosokat. A Csepelen futballozó együttes programjában heti öt edzés szerepelt, valamint egy hetet Akasztón, a Stadler-pályán edzőtáboroztak.A harmadik helyezett Viktória FC-Szombathelyből két játékos, Bezsenyi Júlia és Gaál Adrienn egy évre kölcsönbe az osztrák élvonalba, a nyáron feljutott FC Südburgenlandhoz, míg Kenikker Beáta a szintén osztrák első osztályú SC Dörfl együtteséhez igazolt. Pótlásukra érkezett Szvorda Melinda a Győri ETO-ból, valamint Iván Viktória és Csaba Orsolya a Pécsi MFC-ből. Heti négyszer edzettek Markó Edina játékos-edző labdarúgói, s közben négy napra Bükfürdőre mentek edzőtáborozni. A negyedik helyen zárt MTK Hungáriától négy játékos távozott: Pelyva Otília befejezte pályafutását, míg Székely Krisztina, Gyöngy Krisztina és Kovács Nikolett egy évre kölcsönbe az NB II-es Lágymányoshoz került. Újonnan érkezett a fentebb már említett Selmeczi Ágnes, valamint Fekete Nikolett és Csáky Bernadett a Győri ETO-ból. A dobogóra aspiráló kék-fehérek hetente ötször tréningeztek, ezen felül egy hetet Fonyódligeten edzőtáboroztak. Az ötödik Miskolci VSC-nél nem volt nagy vándorlás. Czakó Viktória befejezte pályafutását, s újonnan nem érkezett senki.
Az NB II bajnokánál, a Debreceni VSC-nél Bereczki Etelka és Faragó Tamásné befejezte pályafutását, Szekrényesi Edina anyai örömök elé néz, míg Czabán Jolán Andrea keresztszalag-szakadása miatt nem állhat az új edzőpáros, Tamás László és Lipők Lajos rendelkezésére. A debreceniekhez hat játékos, Kiss Tímea, Várkonyi Anikó, Fekete Judit, Magda Gabriella, Nagy Barbara és Bögös Anikó érkezett, mindannyian Egerből. A másik újonctól, a Terán NFK-Győrtől nem távozott senki, új játékosnak csupán Almási Éva számít, aki korábban a László Kórházban játszott, bár az elmúlt szezonban nem lépett pályára.

Az ősszel rendezendő 14 forduló első öt körének párosítása (a további fordulók műsorát később közöljük):

1. forduló. Augusztus 16., 16.00: Miskolci VSC-Doka–Viktória FC-Szombathely. 17.00: MTK Hungária–Debreceni VSC. Október 1., 16.00: 1. FC Femina–Saturnus-László Kórház. Szabadnapos: Terán NFK-Győr. 2. forduló. Augusztus 23., 15.30: Szombathely–MTK. 17.00: László Kórház–Terán-Győr. Augusztus 24., 15.00: Debrecen–Femina. Szabadnapos: Miskolc. 3. forduló. Augusztus 30., 14.00: Femina–Szombathely, Miskolc–Terán-Győr. 17.00: László Kórház–Debrecen. Szabadnapos: MTK. 4. forduló. Szeptember 13., 14.00: Szombathely–Debrecen. Szeptember 14., 13.00: Miskolc–László Kórház. 15.00: Terán-Győr–MTK. Szabadnapos: Femina. 5. forduló. Szeptember 17., 16.00: MTK–Miskolc, László Kórház–Szombathely. Szeptember 20., 14.00: Femina–Terán-Győr. Szabadnapos: Debrecen.
2019.08.17 23:23:47

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A bajnoki címvédő győzte le az újoncot.

2019.08.17 10:53:33

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Brkovics kiállítása miatt is összeomlott a DVTK a mérkőzés végére, súlyos vereséget szenvedett.

2019.08.17 10:53:33

Labdarúgó NB I DOROS LÁSZLÓ (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Bombagólt lőtt a csapatkapitány • Kuttor Attila együttese a harmadik meccsét is megnyerte.

2019.08.17 10:53:33

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló) HARMATH ÁKOS (percről percre)

Davide Lanzafame és a potya gólt kapó Horváth András sem ilyen visszatérésről álmodott.

2019.08.17 10:53:33

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

Könyves Norbert második labdaérintéséből gólt szerzett, majd a lila-fehérek egyenlítettek.