Skóciában nem fukarkodnak a gólokkal

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2012.05.01. 12:05
Skóciáról eddig viszonylag ritkán esett szó a Kötényen, ám most itt a pompás alkalom, hogy kicsit kitekintsünk: a WSPL legutóbbi fordulójában...

Skóciáról eddig viszonylag ritkán esett szó a Kötényen, ám most itt a pompás alkalom, hogy kicsit kitekintsünk: a WSPL legutóbbi fordulójában a Hibernian 19-1-re trancsírozta szét a Kilmarnock csapatát. Hiába, no, a skót csajok nem a gólokon spórolnak!Skóciáról eddig viszonylag ritkán esett szó a Kötényen, ám most itt a pompás alkalom, hogy kicsit kitekintsünk: a WSPL legutóbbi fordulójában a Hibernian 19-1-re trancsírozta szét a Kilmarnock csapatát. Hiába, no, a skót csajok nem a gólokon spórolnak!

A példátlan gólarányú derbin Claire Emslie négyet pakolt a Killie hálójába, míg Kirsty Smith és Joelle Murray egy-egy mesterhármassal pörgette fel a számlálót.

Claire Emslie

A többi találatot egy-egy duplával Rebecca Zoltie, Siobhan Hunter, Ellen Pia és Lisa Robertson jegyzi, a pontot az i-re pedig Laura Kennedy rúgta fel. Az egy szem szépítő találatot Sam McManus erőszakolta be a kapuba, vélhetően nemigen tudott neki túlzottan örülni.

A Kilmarnock a tizenkét csapatos skót Premier League utolsó helyén szomorkodik, míg a Hibs csupán három ponttal lemaradva a Glasgow City mögött a második. A teljes tabella jelenleg így fest:

A skót első ligát 2002-ben alapították, egy 2009-es változtatás óta az idény márciustól szeptemberig tart. Természetesen már a SWPL megalapítása előtt is létezett skót bajnokság, mi most azonban (az egyszerűség kedvéért) nézzük ezt a ligát! Az első kiírást épp a most csúnyán elkalapált Kilmarnock nyerte, a Hibernian háromszoros bajnok, míg a Glasgow City hat aranyéremmel vezeti az örökranglistát. A Bajnokok Ligájába az első helyezett kvalifikálja magát.

A tavalyi szezonról elérhető néhány összefoglaló, íme, egy kis kedvcsináló, néhány, a fentihez hasonlóan brutális gólarányú meccsek formájában.

Hibernian- Hamilton:

Killies-Glasgow, a kupából, ez idei felvétel:

Ez pedig a Hibs-Killies egy évvel ezelőttről:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik