Sir Bobby Charlton megkövette a női labdarúgókat

Vágólapra másolva!
2012.08.08. 08:08
Sir Bobby Charlton, a futballtörténet és az angol labdarúgás legendás alakja mindig is szkeptikus volt a női labdarúgással kapcsolatban. Egészen...

Sir Bobby Charlton, a futballtörténet és az angol labdarúgás legendás alakja mindig is szkeptikus volt a női labdarúgással kapcsolatban. Egészen eddig.Sir Bobby Charlton, a futballtörténet és az angol labdarúgás legendás alakja mindig is szkeptikus volt a női labdarúgással kapcsolatban. Egészen eddig.

A '66-os világbajnok ugyanis most nyilvánosan megkövette a női labdarúgókat!

"Figyelemmel követem a női focit az olimpián, és azt vettem észre, hogy néha figyelmeztetnem kellett magamat, hogy nem férfiakat nézek. Márpedig ez bók! Passzolnak, cseleznek, fejelnek, és szervezetten játszanak. Elismerem, szkeptikus voltam a női futballal. Hiba volt. Sosem kellett volna úgy alábecsülnöm, ahogyan tettem. A női futball eddig nevetség tárgya volt, de ez mostantól másként lesz. A fejlődés pedig elképesztően gyorsan ment végbe, teljesen le vagyok nyűgözve.

Tíz-tizenöt éve, amikor még a focisulimat vezettem, nagyon nehezen engedtem meg a lányok felvételét, de mára ez a probléma egyszerűen megszűnt. Lehet, hogy másak a fizikai adottságaik, de minden másra képesek, amire a férfiak.

Sohasem hittem volna, hogy eljön az a nap, amikor 70.000 ember szurkol a Wembleyben egy női meccsen."

Ahogy a tavalyi, németországi világbajnokság is óriási mérföldkő volt a női labdarúgás történetében, úgy a Sir Bobby Charlton által említett brit-brazilt is sokáig fogjuk még emlegetni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik