Olimpia, második játéknap: bunyó és gólzápor

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2012.07.29. 12:07
Kívánatos és nem kívánatos izgalmakat egyaránt tartogatott a női futball második játéknapja az olimpián, de gólokban szerencsére most sem...

Kívánatos és nem kívánatos izgalmakat egyaránt tartogatott a női futball második játéknapja az olimpián, de gólokban szerencsére most sem szenvedtünk hiányt.Kívánatos és nem kívánatos izgalmakat egyaránt tartogatott a női futball második játéknapja az olimpián, de gólokban szerencsére most sem szenvedtünk hiányt.

UPDATE: az elkövetőt, Lady Andradét két meccsre eltiltották

A legabszurdabb jelenetsor az USA-Kolumbia meccsen játszódott le: az első félidő vége előtt a kolumbiai Lady Andradénak elgurult a gyógyszere, és nemes egyszerűséggel beverte Wambach képét. (Megjegyzem, nem ő volt az egyetlen amerikai ebben a pillanatban, aki a földön feküdt a pályán.) A visszajátszás egyértelműen megmutatta, mi történt, de Andrade megdöbbentő módon még sárgát se kapott érte.

A meccs után Wambach szeme alatt príma kis mokesszel állt az újságírók elé, és azt mondta:

"A szem viszonylag fontos testrésze egy sportolónak. Abszolút sportszerűtlen megmozdulás volt ez, remélem, hogy a NOB és FIFA megnézi a felvételt, és úgy ítéli meg, nem ilyen sportolókra van szükségünk egy olimpián."

A többi meccsen bunyó nem, egyéb izgalmak viszont bőven voltak: Japán nem bírt a svédekkel, Új-Zéland a britek után megizzasztotta Brazíliát is. Kanada könnyedén kicsinálta Dél-frikát, Nagy-Britannia ugyanígy tett Kamerunnal, a Franciák pedig egy ötöst hintettek az észak-koreai válogatottnak.

Eredmények és gólszerzők:

Japán-Svédország: 0-0

Új-Zéland-Brazília: 0-1

(Cristiane 86')

Kanada-Dél-Afrika: 3-0

(Tancredi 7', Sinclair 58', 86')

USA-Kolumbia: 3-0

(Rapinoe 33', Wambach 74', Lloyd 77')

Nagy-Britannia-Kamerun

(Stoney 18', Scott 23', Houghton 82')

Franciaország-Észak-Korea: 5-0

(Georges 45', Thomis 70', Delie 71', Renard 81', Catala 87')

Sok-sok fotó a Kötényblog Facebook-oldalán!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik