Hogy milyen egy női BL-döntő?

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2013.05.30. 07:05
Ahogy ígértem, itt az írásos beszámoló is a Bajnokok Ligája-döntőről, amelyen Jakabfi Zsanett csapata, a Wolfsburg diadalmaskodott. Kicsit nagyobb...

Ahogy ígértem, itt az írásos beszámoló is a Bajnokok Ligája-döntőről, amelyen Jakabfi Zsanett csapata, a Wolfsburg diadalmaskodott. Kicsit nagyobb felhajtás a vártnál, avagy Betty első női focimeccse mindjárt egy nemzetközi kupadöntő. És még élvezte is.Ahogy ígértem, itt az írásos beszámoló is a Bajnokok Ligája-döntőről, amelyen Jakabfi Zsanett csapata, a Wolfsburg diadalmaskodott. Kicsit nagyobb felhajtás a vártnál, avagy Betty első női focimeccse mindjárt egy nemzetközi kupadöntő. És még élvezte is.

"Úgy két héttel ezelőtt jött az e-mail az irodában, hogy vannak ingyenjegyek a női BL-döntőre. Hébe-hóba olvasom a Kötényt, szóval gondoltam, itt az ideje megnézni, mi fán terem a női futball. Többnyire Premier League-meccseket nézek, és az elmúlt 3 szezonban jópáron meg is fordultam de női focit még sosem láttam, szóval szkeptikusan vártam az eseményt.

Csütörtök este, munka után elindultam a stadionhoz, hogy legyen időnk a szokásos meccs előtti sörre, mivel a BL-meccsek alatt nem árulnak sört a stadionokban. (Franc se érti, akkor miért a Heineken a fő támogató...) Már a metróra felszállva furcsa volt, hogy mennyi a német, de amikor rendes meccsnapi tömegen keresztül kellett kijutni a metróból, akkor láttam, hogy alábecsültem az eseményt.

A tízfontos belépőjegy remek döntés volt: nagyon sok német úgy döntött, hogy ha már úgyis a városban van, akkor ennyiért megnézi a Wolfsburgot is. De nem csak ők: számtalan iskoláscsoportot is elhoztak a tanárok, egész családok és lány focicsapatok is kilátogattak. Sosem láttam még ennyi nőt sporteseményen (ezt a női mosdóban lévő sorból tudom megmondani), és azt hiszem, hogy a kíváncsiság mellett az angolok is egyre jobban érdeklődnek a női futball iránt az olimpia óta. A Stamford Bridge teljes alsó karéja tele volt, a hivatalos adatok szerint ez 19 278 főt jelent. A számoknak megfelelő volt a show is: rengeteg gyerek egyenruhában teregette ki a két csapat zászlaját, a BL-csillagot és a női sorozat logóját.

A meccs elég jó iramban indult, volt lehetősége mind a két csapatnak, hogy gólt szerezzen, főleg a Lyon játéka volt szép, de a Wolfsburg kapusa (Alisa Vetterlein) parádésan védett, így végül egy büntetőn kívül nem született gól. A mérkőzés viszont így is abszolút élvezhető volt, láttam nagyon szép, technikás labdakezeléseket, szép helyzeteket, és azért lássuk be: néha mosolyogtató luftokat is.

Az éremátadó ceremóniát sem aprózták el: a díjakat maga Platini adta át a játékosoknak és a BL-döntőkről ismerős minden elem ott volt: színes konfetti (a győztes csapat színében), a közönség állt és tapsolt, a győztesek táncoltak és örültek a pódiumon, míg a vesztesek nyelték a könnyeiket. Mi pedig elmondhatjuk magunkról, hogy láttuk Jakabfi Zsanettet magasba emelni a BL-trófeát.

Barátosném és én is remekül szórakoztunk, és nem tartom kizártnak, hogy jövőre kinézek néhány angol bajnokira. De ezúttal a nőire."

Betty barátnőjének, Evennek a képei megtekinthetők itt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik