Futball-világbajnokság hajléktalan nőknek

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2012.10.08. 13:10
Október 6. és 14. között rendezik meg Mexikóvárosban a hajléktalanok tizedik futball-világbajnokságát. A tornán női csapatok is versenyeznek....

Október 6. és 14. között rendezik meg Mexikóvárosban a hajléktalanok tizedik futball-világbajnokságát. A tornán női csapatok is versenyeznek. Fotók, érdekességek és tudnivalók a szívmelengető eseményről.Október 6. és 14. között rendezik meg Mexikóvárosban a hajléktalanok tizedik futball-világbajnokságát. A tornán női csapatok is versenyeznek. Fotók, érdekességek és tudnivalók a szívmelengető eseményről.

Először is a legfontosabb: a magyar csapat eddig megverte Argentínát, Kolumbiát és Kanadát is - videók a hajtás után!

Az indiai csapat melegít

A hajléktalanok világbajnokságának ötlete 2001-ben pattant ki az osztrák Harald Schmied és a skót Mel Young fejéből, és 2003-ban már össze is hozták az első rendezvényt. Mára óriásivá nőtte ki magát a torna: jelenleg 73 különböző országban szerveznek grassroots-programokat, edzéseket és egyéb rendezvényeket a világ hajléktalanjai számára. A szervezők vallják, hogy a futball jótékony hatása segít átvészelni a nehéz időszakokat, és kiemelheti a játékosokat a nyomorból. Segít nekik a kapcsolatépítésben, a mindennapi edzések során pedig könnyebben alakítanak ki barátságokat, s így lehetőségük lesz megbeszélni gondjaikat valakivel.

Indiában máris látszik a gyakorlati haszna a kezdeményezésnek: a nyomornegyedekben élő nők közül sokan kezdtek focizni az elmúlt években, nemég meg is rendezték számukra a Slumsoccer („Gettófoci”) elnevezésű tornát.

Dániában országos hajléktalan-bajnokságot indítottak a nőknek,Paraguayban pedig hasonlóan megugrott a focizó hajléktalan nők száma, miután a csapat 2010-ben jól szerepelt a vb-n.

Az Everton Ladies csapata is kiveszi a részét a szervezésből, megmutatva ezzel azt, hogy ok kicsi tényleg sokra megy: két hajléktalan lányt, Jessica Lomaxet és Rebecca Mushrowt segítenek felkészülni – és kijutni – a vb-re.

A tavalyi világbajnokságot egyébként Skócia válogatottja nyerte. Az idei torna főszponzora a Nike, a Fundación Telmex és az UEFA.

A magyar csapat eddigi meccsei:

Az Argentína elleni 8-3:

A Kanada elleni 8-1:

A Kolumbia elleni 4-2:

A Chile elleni első nap csupán a bemelegítés volt:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik