Vojvoda Dávid: Profik vagyunk, nem panaszkodunk

Vágólapra másolva!
2017.11.26. 11:15
null
Vojvoda Dávid abban bízik, hogy hazai pályán, hazai nézők előtt javít a válogatott
2019-es kínai világbajnokság selejtezőjében szereplő férfi kosárlabda-válogatott vasárnap már Koszovót fogadja, így nincs idő a lengyelektől elszenvedett pénteki vereségen morfondírozni.

 

„Büszke vagyok rátok, jobbak voltatok, mint amire számítottam, megyünk tovább, és vasárnap javítunk!" – lényegében ez volt a legfontosabb mondat, amelyet Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány intézett csapatához pénteken a Lengyelországban elszenvedett tízpontos (70–60) vereséget követő vacsoránál.

MEGLEPETÉS, DE CSAK FÉLIDŐNYI

Az előselejtezőből érkező és ezzel történelmet író Koszovó alaposan ráijesztett Litvániára a C-csoport másik meccsén Pristinában: a szerény képességű játékosokból álló, ám roppant lelkes hazaiak a nagyszünetig nemcsak egyenrangú partnerei voltak a háromszoros Eb-győztes, háromszoros olimpiai bronzérmes riválisnak, de többször vezettek is. Aztán a fordulással a fordulat is megérkezett, a vendégek a 18 perc alatt 16 pontig jutó Adas Juskevicius vezérletével átrobogtak a pályaválasztón, és végül kiütéses sikert (99–61) jegyezhettek. A koszovóiak legjobbja a honosított amerikai, Scott Bamforth volt, az olasz Sassari 28 éves hátvédje 17 pontot és négy lepattanót szerzett. A mieink számára is figyelemreméltó adat, hogy a koszovóiaknak óriási gondjuk volt a lepattanókkal, ebben a statisztikában 51–24-re múlták felül őket a litvánok

A 2019-es kínai világbajnokság selejtezősorozata C-csoportjának nyitó meccsén Vojvoda Dávidék három negyeden át domináns és taktikus játékot mutattak Bydgoszczban, a második perctől a negyedik negyed elejéig vezettek, ám az utolsó játékrészt elrontották, 31–20-ra el- veszítették, és ezzel a nyerhetőnek tűnő mérkőzést is.

„Utólag lehet azt mondani, hogy fájó a vereség, mert a találkozó nagy részében kontrolláltuk a já- tékot, kivéve az utolsó tíz percet" – mondta szombaton Vojvoda, aki társaihoz hasonlóan eléggé elcsigázott állapotban volt, ugyanis a magyar delegáció a meccset követően éjjel háromnegyed kettőkor ült buszra, elzötykölődött Varsóig, Budapestre repült, majd megint busszal ment tovább Debrecenig, ahol vasárnap már Koszovó lesz az ellenfél.

„A végén támadásban elveszítettük a ritmust, és ami nem jellemző ránk, ellenfelünk harcosságban fölénk kerekedett – folytatta Vojvoda. – Nem vallottunk szégyent, de ha a koncentrációnkat azon a szinten tartottuk volna, mint az első harminc percben, nyerünk. Nem volt szép meccs, egyik gárda sem játszott csúcsformában. Nem éreztem, hogy fizikailag elfáradtunk volna, talán inkább mentálisan. A hajrában nagyon felpuhult a védekezésünk, a lengyelek pedig el- kapták a ritmust, szereztek néhány bravúrkosarat. Nem gondolnám, hogy összességében jobbak nálunk, de ezt az összecsapást meg tudták nyerni a mi hibáinkból. Ezt nehéz feldolgozni, mert harmincöt percig kezünkben volt a meccs."

A válogatott rajtja tehát nem sikerült jól, de a lebonyolítás miatt Vojvodáék ha akarnának, sem tudnának sokáig rágódni ezen, ugyanis vasárnap este Debrecenben már Koszovóval csapnak össze.

„Most mindenki nagyon fáradtnak és elgyötörtnek érzi magát, de profik vagyunk, nem panaszkodunk, jön a következő meccs, amelyet mindenképpen meg kell nyernünk – folytatta a Szolnoki Olaj játékosa. – Hazai pályán, remélhetőleg sok néző előtt javítani szeretnénk. A továbbjutás miatt Koszovót mindenképpen le kell győznünk, meg kell szerezni világbajnoki selejtezőbeli első sikerünket, amiért mindent meg is teszünk.”

KOSÁRLABDA, VB-SELEJTEZŐ, FÉRFIAK, C-CSOPORT
A 2. FORDULÓ PROGRAMJA
Vasárnap

18.30. Litvánia–Lengyelország,
19.00 MAGYARORSZÁG–Koszovó (Tv: M4 Sport)

AZ 1. FORDULÓ EREDMÉNYEI
Lengyelország–Magyarország 70–60
Koszovó–Litvánia 61–99

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik