Viharos siker a zalaegerszegi döntőben

Vágólapra másolva!
2015.06.23. 18:03
Idén is Zalaegerszegen rendezték meg a Decathlon B33 Tour ELITE kategória döntőjét. A három selejtezőből 12 csapat került a fináléba, hogy a győztes, az 1.000 eurós fődíj mellett, kvalifikálja magát a World Tour Masters-re Prágába. (x)

A délelőtti napsütésben a B33 szervezői minden feltételt – 4 műanyag pálya, eredményjelzők, játékvezetők, asztalszemélyzet – biztosítottak, hogy kiváló sporteseményt láthassunk.

Ezért is gyűlt össze a világ legszűkebb elitjébe tartozó mezőny, melynek tagja volt a 2014-es tokiói 3x3 World Tour Masterst megnyerő, most Al Wahda néven induló címvédő Újvidék is.

A profi csapatok mellett szép számmal jelentek meg amatőrök, illetve az először megépített lelátókon sok érdeklődő foglalt helyet.

Az ELITE kategóriában már a csoportmeccsek is kiélezettek voltak. Többségében az esélyesek jutottak tovább, köztük a két magyar válogatott.

A viharosra fordult időjárás miatt a további mérkőzéseket a városi sportcsarnokban rendezték meg annak köszönhetően, hogy a B33 Tour szervezői minden fordulóban gondoskodtak a fedett helyszínről.
Az Al Wahda nagy iramú mérkőzéseken jutott el a döntőig, továbbjutása nem forgott veszélyben. A másik ágon öldöklő küzdelem folyt az elődöntőben a korábbi világelső 3x3 Maribor és a magyar válogatott Pannónia között. Óriási bravúrként a mieink jutottak a döntőbe.

Ez a kiváló szereplés sajnos sokat felemésztett a magyar csapat erejéből, így a címvédő világelsővel szemben alulmaradt.

Gratulálunk az Al Wahdának, hogy megvédte címét, átvehette az 1000 eurós fődíjat és hogy kijutott a prágai World Tour Mastersre.

A B33 történetének legsikeresebb sorozata zajlott az idén! Még több sikeres magyar csapatot várunk jövőre is!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik