Televízió: újabb Bajnokok Ligája-sorozat a Sport Tv-n

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.17. 13:56
A Sport Tv a labdarúgó, a kézilabda, a vízilabda és a jégkorong BL után a kosárlabda Bajnokok Ligáját is közvetíti Magyarországon. A 2016-ban induló sorozatban a magyar bajnok Szolnoki Olaj KK is szerepel, ilyen rangos megméretésben magyar férfi kosárcsapat nem vett még részt korábban – adta hírül a Sport Tv.

A televízió beszámolója szerint az Európai Kosárlabda-szövetség (FIBA Europe) hosszú évek előkészületei után a 2016-17-es szezonban elindítja a kosárlabda Bajnokok Ligáját, amelynek közvetítési jogait a Sport Tv vásárolta meg Magyarországon. Hazánkat a magyar bajnok Szolnoki Olaj KK képviseli a sorozatban, amelynek főtábláján huszonkét ország negyven csapata szerepel öt nyolcas csoportban.

A Szolnok október 18-án Athénban rögtön egy igazi nagyhal, az AEK Athén ellen lép először parkettre a BL első fordulójában. A január végéig tartó csoportkörben a magyarokra 14 meccs vár, és az AEK Athén mellett olyan rangos ellenfelekkel mérkőzik majd meg, mint a szerb Partizan Beograd, az olasz Sassari, a török Besiktas, a lengyel Zielona Góra, a német MHP Riesen Ludwigsburg és a belga Proximus Spirou. A csoportból az első négy jut automatikusan a rájátszásába, illetve a négy legjobb csoportötödik.

„Nagy büszkeség nekünk, hogy évek óta mi közvetítjük a Szolnoki Olaj nemzetközi kupameccseit, sok-sok nagy csatát, és remek eredményeket láttunk már, de ilyen elit sorozatban még nem szurkolhattunk a csapatnak. Az, hogy a magyar bajnok végül azonnal a főtáblára került, a klubnál végzett szisztematikus munka és a korábbi eredmények gyümölcse. Nagy öröm, hogy a FIBA elindította a kosárlabda BL-t, és hogy mi megszereztük a sorozat közvetítési jogát. Ez lesz a labdarúgás, a kézilabda, a vízilabda és a jégkorong mellett az ötödik olyan sportág, amelynek Bajnokok Ligája elnevezésű sorozatát a Sport Tv-n követhetik a nézők. Így terveink szerint legalább 250 BL-meccset adunk majd a 2016–2017-es szezonban csatornáinkon” – mondta a jogszerzéssel kapcsolatban Máté Pál a Sport Tv főszerkesztője.

A mérkőzéseket kedd-szerda ritmusban rendezik, a Szolnok minden BL-meccse mellett fordulónként egy további találkozó is képernyőre kerül a Sport Tv-n, amely a rájátszás minden játéknapjáról és a Final4-ról is közvetít. Ez összesen legalább 44 mérkőzést jelent a 2016/17-es szezonban.

A Szolnok debütálása a BL-ben

AEK Athén–Szolnoki Olaj: október 18. 18:00, Sport2 (Kommentátor: Méhes Gábor)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik