Rátgéber Fenerbahcéje lelépte a Sopront

Vágólapra másolva!
2010.11.10. 18:40
null
Hiába készültek és fogadkoztak a soproniak, megnehezíteni sem tudták a törökök sikerét<br />(Fotó: Fuszek Gábor, NS-archív)
Címkék
A női kos&aacute;rlabda Euroliga csoportk&ouml;r&eacute;nek harmadik fordul&oacute;j&aacute;ban az A-csoportban k&eacute;t veretlen egy&uuml;ttes, a t&ouml;r&ouml;k Fenerbahce &eacute;s az MKB-Euroleasing Sopron m&eacute;rkőz&ouml;tt meg egym&aacute;ssal, m&eacute;ghozz&aacute; előbbi csapat p&aacute;lyav&aacute;laszt&aacute;sa mellett. A tal&aacute;lkoz&oacute;t a v&eacute;gső győzelemre is es&eacute;lyesnek kiki&aacute;ltott, R&aacute;tg&eacute;ber L&aacute;szl&oacute; ir&aacute;ny&iacute;totta, szt&aacute;rok sor&aacute;t felvonultat&oacute; g&aacute;rda tizenh&eacute;t ponttal nyerte meg Sz&eacute;kely Norbert első negyedben r&ouml;gt&ouml;n beragad&oacute; egy&uuml;ttes&eacute;vel szemben.

A házigazdák első támadása rögtön egy könnyű kosárral indult, ami tulajdonképpen alapjaiban határozta meg az egész negyedet. A törökök pillanatok alatt elhúztak 7–0-ra, amikor első pontjaihoz jutott végre a Sopron. Sokáig azonban nem örülhettek a vendégek, a törökök második triplájukat húzták be. Négy perc telt el a játékrészből, amikor együttese nyolcpontos hátrányánál (6–14) Székely Norbert időkéréssel próbálta meg rendezni a sorokat. Ez a terv azonban nem jött össze, a játék képe szemernyit sem változott. Amíg a soproniak általában keményen megdolgoztak a szerzett pontokért, addig a vendéglátók sokszor könnyen jutottak azokhoz. A jól lepattanózó, mezőnyből mindenhonnan és minden távolságról biztosan dobó Fener-játékosokkal szemben semmi nem vezetett eredményre, a vendégektől csupán néhány felvillanásra futotta, felzárkózni csak kicsit engedték őket a negyed végére. (31–21)

SZAVAZÁS

Lesz-e magyar csapat a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjében?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A második felvonásban próbálta magát összekapni a Sopron, de Diana Taurasi tarthatatlannak bizonyult, amit több alkalommal tettekkel és pontokkal bizonyította: miért tartják őt olyan sokan a világ pillanatnyilag legjobb női kosárlabdázójának. A játékrész közepén két vendégvédő mellett könnyedén húzott el keresztbe, majd a harmadikhoz érve beleállt a tempóba, ezúttal sem hibázott. Székely mester a „puha" védekezést látva ismét időt kért. A két együttes közötti különbség a negyedben tovább nőtt, így lényegében már a félidőre eldőlt a találkozó. (54–37)

Taurasi 19 pontja mellett Penny Taylor és Ivana Matovics 10-10 pontot szerzett, ezzel szemben a soproniaknál egyedül Amber Holt ért el kétszámjegyű eredményt, de ő is megállt tíznél. Még a soproniak nagy reményekkel szerződtetett amerikai légiósa, Angel McCoughtry sem villogott. Idővel őt legalább zavarta, hogy passzív szemlélője az eseményeknek. Neki legyen mondva, a vb-győztes kulcsembereként nem szokott ilyen megaláztatáshoz....

A találkozó érdemi részét gyakorlatilag le is tudták ezzel a felek a félidőre, a hátralévő két negyedben végig úgy érződött: mindkét csapat az órát nézi, mikor ér már véget a találkozó. A színvonal és az iram így ellaposodott, jobb híján a harmadik negyed hajrájából azt emelhetjük ki, hogy a Fenerbahce magyar légiósa, a kisebb betegséggel bajlódó, ám játékra végül jelentkező, tartalmas pályafutása során soproni kitérőt is beiktató, de Pécsen kiteljesedő és a nyáron utóbbitól érkező Vajda Anna megszerezte első pontjait. (75–56)

A végképp hangulattalan, edzőmeccsé silányuló találkozó záró negyedét megnyerte ugyan a Sopron, és száz alatt tartotta a házigazdákat, de ez a Fenert cseppet sem zavarta és nem is érdekelte. A vége közte tizenhét lett. (89–72)

Mindez éppen tisztes vereségnek lenne mondható, ha a házigazda együttes nem két negyeden át pörgött volna maximális fordulatszámon. Mert a második félidőben már csak félgőzzel játszott, és még az is bőven elegendőnek bizonyult a rossz napot kifogó Sopronnal szemben.

NŐI KOSÁRLABDA EUROLIGA, A-CSOPORT, 3. FORDULÓ 
FENERBAHCE (török)–MKB-EUROLEASING SOPRON 89–72 (31–21, 23–16, 21–19, 14–16)
Isztambul, 600 néző. V: Gabara (szlovák), Obrknezevics (szerb), Haszanov (azeri)
FENERBAHCE: HORÁKOVÁ 12/3, TAURASI 26/12, TAYLOR 16/3, Yilmaz 7, MATOVICS 20. Cs: Tuncluer, Vardarli, Vajda 2, Nevlin 6. Edző: Rátgéber László
SOPRON: HONTI 10/3, Holt 12/3, McCoughtry 19, KRIVACSEVICS 14, Tamane 8. Cs: Abramzon 7/3, Fűrész D. 2, Szabó F. Edző: Székely Norbert
Az eredmény alakulása. 2. p.: 7–0. 4. p.: 16–6. 7. p.: 27–10. 11. p.: 31–23. 16. p.: 43–25. 19. p.: 49–37. 23. p.: 64–41. 37. p.: 81–67
MESTERMÉRLEG
Rátgéber László: – Nagyon magas színvonalú, minőségi, taktikus játékkal kezdtünk, mindamellett roppant motiváltak is voltunk a nagyon erős soproniak ellen, akiknek sok sikert kívánok a továbbiakban az Euroligában.
Székely Norbert: – Korán eldőlt a mérkőzés, így is küzdöttünk az utolsó percig, de csak a különbség tartására futotta az erőnkből.
 A JÁTÉKNAP TOVÁBBI EREDMÉNYEI
A–CSOPORT  
TTT Riga (lett)–Good Angels Kosice (szlovák) 60–77
B–CSOPORT  
Rivas Ecópolis Vaciamadrid (spanyol)–UMMC Jekatyerinburg (orosz) 54–76
   
C–CSOPORT  
ZVVZ USK Praha (cseh)–Szpartak Moszkva Region (orosz) 73–72
Galatasaray (török)–VICI Aistes Kaunas (litván) 82–58
Tarbes GB (francia)–Halcon Avenida Salamanca (spanyol) 72–77
   
D–CSOPORT  
Gorzów (lengyel)–Frisco Sika Brno (cseh) 74–61
Bourges Basket (francia)–Nagyezsda Orenburg (orosz) 82–72
Beretta-Famila Schio (olasz)–Ros Casares Valencia (spanyol) 67–76

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik