HIRDETÉS
HIRDETÉS
THURY GÁBOR
THURY GÁBOR
2017.07.10 23:36 Frissítve: 2017.07.11 11:05

Nyerő helyzet – Thury Gábor jegyzete

HIRDETÉS

 

Egy biztos: Hanga Ádám nem jár rosszul. A Barcelona olyan szerződésajánlattal kereste meg, amelyet ha eddigi klubja, a Saski Baskonia tart is, a magyar kosaras akár az egyik, akár a másik klubjánál évi 2.5 millió eurót kereshet. A fenti tényállás a spanyol ACB-ligában érvényben lévő szerződések, mondjuk így, záradékából következik. Magyarán: ha a lejárt szerződésű játékosnak korábbi klubja megadja, amit a ligabeli kérő kínál, akkor nála marad a kosaras spanyolországi játékjoga.

Hanga Ádám esete annyival cifrább a fentebb vázolt általánosnál, hogy a magyar bedobó klubtársa, Shane Larkin hasonló cipőben jár, vagy a klub jár hasonlóban az amerikaival. S még egy csavar: spanyol információk szerint mindkettejüket egyszerre a Baskonia nem akarja megtartani – a Larkinért tett ajánlatot sem adná meg –, ám ebből nem következik, hogy honfitársunkért harcba száll, már csak azért sem, mert amikor a szezon végén Hangának a baszk egyesület ajánlatot tett, s azt a legjobb magyar férfi kosaras nem fogadta el, az ő posztjára szerződtettek játékost.

 
A BARCA HIVATALOS BEJELENTÉST TETT HANGA ÁDÁMRÓL
A BASKONIA MEGADJA HANGÁNAK AZT, AMIT A BARCA KÍNÁLT – SAJTÓHÍR

Ebből inkább az következik, hogy valószínűleg megy, ráadásul a Barcánál edzője a Baskonia eddigi szakvezetője lenne.

Anyagilag Hanga mindkét esetben jól jár, nem mellékesen mentálisan remek állapotban jöhet a válogatotthoz, ami a szeptemberi Európa-bajnokságot tekintve nem utolsó szempont. Nyilván van ennél jobb opció is, de ahhoz nagyon úgy kell(ene) állniuk a csillagoknak. Ennél jobb spanyolországi ajánlat létezhet, ám nem tűnik reálisnak, külföldre ingyen mehet, az NBA-s jogokkal pedig a San Antonio rendelkezik.

Külön fejezet lenne most az eredeti terv, az NBA-be kerülés lehetőségeit taglalni, de bedobónkat hat évvel ezelőtt, 2011-ben draftolta a San Antonio…

Hanga a legjobb korban van, remekül játszik, be is férne a Spursbe, más kérdés, hogy kell-e, egyáltalán olyan típusú spílerre van-e szüksége a klubnak, mint ő? Mindezt korábban Dávid Kornél vetette fel lapunk hasábjain, hozzátéve, most már ki kell(ene) menni az NBA-be, s nem feltétlenül San Antonióba.

Ám van élet az NBA-n kívül is, márpedig élni kell, és az életminőség az ACB-ligában egyáltalán nem rossz, sőt.

Olyan nagyon nem szorít a spanyolcsizma.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.19 10:55:59

Kosárlabda NÉMETH ANDREA

„Azt hittem, tudom, hol van a teljesítőképességem határa, de Roberto Íniguez jobban tudta.”

2018.05.17 00:01:39

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. A budapesti rothadás nem tegnap indult.

2018.04.24 22:28:51

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Fültanúja voltam annak, amikor a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) egyik munkatársa azt mondta a rendezvény sajtófőnökének a soproni Euroliga négyes döntő utáni partin: imádja Magyarországot, az itteni események megszervezésével soha sincs probléma, honfitársaink szorgalmasak, figyelnek az apró részletekre, és remek vendéglátók.

2018.04.22 11:57:34

Kosárlabda BOBORY BALÁZS, MIHÁLYI ANDRÁS (összefoglaló), MOLNÁR KRISZTIÁN (közvetítés)

A magyar csapat történelmi ezüstérmet szerzett Európa legrangosabb sorozatában.

2018.04.22 08:46:09

Kosárlabda GYŐRI FERENC

A 21 éves magyar játékos az a típus, aki lemegy a csarnokba dobni kétszázat.

HIRDETÉS
HIRDETÉS