NS-Hosszabbítás: a legszebb férfikor

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.30. 20:11
A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk.


Nem Magyarországon születtek, de nálunk teljesedett ki edzői karrierjük, itt érték el nagy sikereiket, a magyar kosárlabdasport legszebb eredményeinek letéteményesei. A volt Jugoszlávia és Csehszlovákia kosárlabda-kultúráját is magukkal hozva honosítottak meg másfajta látásmódot, pedig ők hárman is teljesen másként látják a világot. A három kiváló edző 2016-ban ünnepelte az 50. születésnapját.

Rátgéber László a legsikeresebb kosárlabdaedzők 
egyike Magyarországon (Fotó: NS-archív)
Rátgéber László a legsikeresebb kosárlabdaedzők egyike Magyarországon (Fotó: NS-archív)
A kosárlabda-akadémiáját igazgató Rátgéber László többek között a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje kitüntetésről, a magyar férfi kosárlabda-válogatottat 18 év után ismét Európa-bajnokságra vezető Sztojan Ivkovics a pólós karrier lehetőségéről, a női kosárlabda-válogatottal újfent Eb-résztvevő Stefan Svitek a sportág cseh legendáiról is mesélt a Nemzeti Sport szombaton megjelenő, ünnepi Hosszabbítás-mellékletében.

A Hosszabbításban olvashat még arról is, hogy…
– milyen ünnepi fűrészporral köszöntötték az új esztendőt a Képes Sport és a Népsport szerkesztői évtizedekkel ezelőtt?
– miként szilvesztereznek a sivatagban az autós, motoros, kamionos tereprali-verseny, az Africa Race magyar indulói?
– kik hajtanak a magyar színészek, sportemberek, celebek közül az év utolsó lovas versenyén, a Kincsem Parkban december 31-én 14 órakor kezdődő Ügetőszilveszteren?
– miként emlékezik a valamennyi futballrajongó szívéből szóló, illetve író Esterházy Péterre a Nemzeti Sport főmunkatársa, Thury Gábor?
– a magyar és a nemzetközi sportvilág mely klasszisaitól kellett elbúcsúznunk 2016-ban? Búcsú Muhammad Alitól Johan Cruyffon és Ferjáncz Attilán át Rudas Ferencig

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik