NS Hosszabbítás: a Dobópápa hagyatéka

Vágólapra másolva!
2019.01.11. 21:32
A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk!

Kosárlabdázott, röplabdázott, birkózott – amibe csak belefogott, tehetséges volt. Csupán a barátja unszolására kipróbált kalapácsvetés fogott ki rajta – ezért vált belőle kalapácsvető. Az utókor csak Dobópápaként őrzi a nevét. A Szombathelyen az atlétika magasiskoláját megteremtő, a sportágnak olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmes klasszisokat nevelő Németh Pál neve fogalom. Halálának 10. évfordulóján emlékezünk rá a Dobó SE szakmai munkáját továbbvivő fiai, Németh László és Zsolt, és kiváló versenyzői közül a legismertebb Pars Krisztián, Gécsek Tibor és Divós Katalin segítségével.Németh Pál neve fogalom. Halálának 10. évfordulóján emlékezünk rá a Dobó SE szakmai munkáját továbbvivő fiai, Németh László és Zsolt, és kiváló versenyzői közül a legismertebb Pars Krisztián, Gécsek Tibor és Divós Katalin segítségével.

Mindenki Pali bácsija örökségéről a Nemzeti Sport szombaton megjelenő, Hosszabbítás című mellékletében olvashatnak – Vincze Szabolcs és Szabó Miklós járt Szombathelyen, az immár Németh Pál Dobóakadémia nevet viselő sportági műhelyben.

És a Hosszabbításban még olvashatnak…
…a szupersztárról, akit már csak Michael Schumacherhez mérhetünk. Hogyan jutott el ötödik világbajnoki címéig Lewis Hamilton? Zsoldos Barna sorozatának utolsó része.
…az ausztrálról, aki Magyarországon vált klasszis vízilabdázóvá. Hogyan él a jövő pólósa prototípusának tartott Aaron Younger? Roska Emese Boglárka „családlátogatása”.
…a vívóbajnokról, aki a festőművész Frida Kahlo szerelme volt. Honnan indult a New Yorkban világhírű fotográfussá váló Muray Miklós? Szabó Gábor kutatómunkája.
…a színészről, aki szó szerint falazott az épülő győri színház munkálatainál. Miért tölti fél életét Franciaországban Funtek Frigyes? Mohay Gábor interjúja.
…a kalandorról, aki szüneteltetve pályafutását edző-barátja és Mangó kutya kíséretében bejárta Európát. Miért vágott bele a lakókocsis kalandba az Európa-bajnok pólós, Antal Dóra? Rác Benedek beszélgetése.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik