Női kosárválogatott: egy meccsre visszatér a Sopron ikonja

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2021.01.25. 14:00
null
Fegyverneky Zsófia (Fotó: Dömötör Csaba)
A szlovákok elleni február negyedikei Európa-bajnoki selejtezőn Fegyverneky Zsófia játékára is számíthat Székely Norbert, a magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya.

 

2018. 11. 17., Tirana: Albánia–Magyarország 27–139. Az Európa-bajnoki selejtező speciális lebonyolítása miatt a mieinknek minél nagyobb különbségű győzelemre volt szükségük, amit maradéktalanul teljesítettek is, ezzel 99 százalékos biztosságúvá tették a kvalifikációt a 2019-es kontinensviadalra (amelyen végül hetedik helyen zártak). A találkozó azért volt még emlékezetes, mert egy mérkőzésre visszatért a legjobbak közé Fegyverneky Zsófia, a Sopron Basket irányítója, aki a 2017-es Európa-bajnokságon szerepelt legutóbb a magyar válogatottban – akkor úgy hittük, utoljára.

Ő azonban igent mondott a felkérésre, vállalta, hogy segít a csapatnak a céljai elérésében, s hogy nem hiába tette, mutatja, Határ Bernadett mellett 21 ponttal a nemzeti együttes legeredményesebb játékosa volt az albán fővárosban.

2021 januárjában ismét eljött az ideje, hogy szükség legyen a most már 36 esztendős ikon szolgálataira (na nem mintha „békeidőben” ne volna...), Székely Norbert szövetségi kapitány kérte Fegyverneky-t, hogy jöjjön és ő a hét végén csatlakozik a Székesfehérváron készülő kerethez. Személye hatalmas fegyver lehet a február negyedikén esedékes pöstyéni szlovák–magyar Eb-selejtezőn, ahol mindenképpen győznie kell válogatottunknak, hogy aztán elkezdődhessen a számolgatás, mi lenne nekünk a legjobb a két nappal későbbi holland–szlovák összecsapáson, meg persze a többi csoportban.

„Nagyon fontos, hogy jó a csapatunk, jelen pillanatban erősebbnek tartom, mint volt novemberben, de mindenképp fontos, hogy legyen megfelelő rutin és tapasztalat is a keretben – indokolta a Nemzeti Sportnak Székely Norbert, miért kellett reaktiválnia Fegyverneky Zsófiát. – Zsófi lendít majd a játékunkon, a szlovákok nagyon erősek egyes és kettes pozícióban, s az ő küzdőképessége rengeteget jelenthet. Védekezésben mindent megtesz, és kiváló formában van a támadás terén is. Nagyon köszönöm neki, hogy beugrik erre az egy meccsre! A státusa ugyanolyan, amilyen korábban volt, nem lesz folyamatos a szereplése, de megint vállalta, hogy eljön. Fontosnak tartja a mérkőzést a magyar női kosárlabda szempontjából, és ezt ő nagyon komolyan is veszi. Köszönöm a Sopronnak, hogy partner volt, és elengedte hozzánk!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik