Női kosárlabda: Vandersloot nyártól a Sopron játékosa lesz

Vágólapra másolva!
2022.04.26. 17:20
null
Courtney Vandersloot a magyar válogatottban is szerepelt (Fotó: Földi Imre, 2017)
A következő idényben az Euroliga-győztes Sopron női kosárlabdacsapatában játszik az amerikai Courtney Vandersloot.

 

A magyar bajnok együttes keddi sajtóközleménye szerint a néhány évvel ezelőtt a magyar válogatottban is szerepelt amerikai irányító az európai szerepléstől visszavonuló Briann January helyére érkezik Sopronba.

A 33 éves, kétszeres Euroliga-győztes (Jekatyerinburg), egyszeres WNBA-bajnok (Chicago Sky) Vandersloot az orosz élcsapaton kívül rövid ideig Győrben, valamint Krakkóban, a Besiktasnál, az ugyancsak török Yakin Dogu csapatában játszott még Európában, Sopronban az ugyancsak rutinos Fegyverneky Zsófia párja lesz majd az irányítóposzton.

„Miután januárban eldőlt, hogy csapatunk egyik alapembere, Briann January nem vállal több teljes európai szezont, az ő pótlását stratégiai feladatnak tekintettem – hangsúlyozta az igazolás kapcsán Török Zoltán ügyvezető. – Úgy hiszem, hogy Courtney érkezése biztosíthatja az építkezésünk folytonosságát, ezért is került bejelentésre ily korán.”

Vandersloot a nyári amerikai WNBA-szezont követően, október közepén csatlakozik majd a Gáspár Dávid vezetőedző csapatához.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik