Női kosárlabda: nyolc éve simán nyertünk Hollandia ellen

Vágólapra másolva!
2019.11.14. 11:14
null
Amszterdamban toronymagas esélyesként lép pályára Székely Norbert együttese (Fotó: hunbasket.hu)
Amszterdamban toronymagas esélyesként lép pályára Székely Norbert együttese, remélhetőleg estére a hideget is kiűzik a helyiek a kis méretű csarnokból.

 

Nem volt meleg. Ez persze a stábtagok és az újságírók szempontjából másodlagos szempont, hiszen ők fel tudnak öltözni rétegesen, ám a játékosokat már jobban zavarhatta, nem csoda, hogy néhányan melegítőben mozogtak csütörtök délelőtt a dobóedzésen (amelynek végén Bálint Réka, a Szekszárd játékosa talált be először félpályáról). A csapat a leukémiával harcoló társuk, Gereben Lívia kedvéért összeállt egy közös képre is – egy pillanatra sem feledkeznek meg róla és tudják, köztük lenne a helye.

A holland–magyar női Európa-bajnoki selejtező helyszíne egy amszterdami kiscsarnok – feltehetően a piaci igényekhez igazították, tehát nem számítanak ezernél több látogatóra, igaz, ha annyian lennének a Sporthallen Zuidban, akkor majdnem a világítótesteken is lógnának...

A csapat a leukémiával harcoló társuk, Gereben Lívia kedvéért összeállt egy közös képre is
A csapat a leukémiával harcoló társuk, Gereben Lívia kedvéért összeállt egy közös képre is



Szerda este jó hajtós edzést vezényeltek ott Székely Norberték a hölgyeknek, akik nem is állhattak le, mert akkor másodpercek alatt megfáztak volna. „Egész jól pörögnek!” – mondta kollégáinak a szövetségi kapitány, aki a gyakorlás során azt is hangsúlyozta, élesben, ha van rá lehetőség, nem szabad hagyni a hollandoknak, hogy rendezzék a zónájukat, inkább át kell rohanni rajtuk.

A ma esti ellenféllel 2011-ben találkoztak legutóbb a mieink, a soproni Európa-bajnoki pótselejtezőn csapatunk 68–39-re győzött, a szövetségi kapitány akkor is Székely Norbert volt. Ilyen szempontok alapján az előjelek kiválóak, de Hollandia azóta nagyságrendekkel erősebb lett, igaz, a magyar nemzeti csapat is jobb játékerőt képvisel. A fogadóirodák egyértelműen Dubei Debórát és társait tartják esélyesebbnek, ebben igazuk van, most már csak annyi kellene, hogy a rivális ne borítsa a papírformát.

Szolgálati közlemény: a mérkőzést a FIBA Youtube-csatornáján élőben követhetik az érdeklődők, ide kattintva!

NŐI EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
H-CSOPORT
1. FORDULÓ
19.30:
Hollandia–MAGYARORSZÁG

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik