Női kosár Eb: megkezdődött a felkészülés Miskolcon

Vágólapra másolva!
2015.05.04. 21:05
Megkezdte hétfőn a felkészülést Miskolcon a magyar válogatott a június 11-én kezdődő, magyar-román közös rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokságra.
Szabó István technikai vezető arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a keret tagjai délben találkoztak, és Stefan Svitek szövetségi kapitány fél ötkor már edzést tart az együttesnek. „Egyelőre négy hiányzónk van, Honti Katának még vannak meccsei az olasz Schióval, Szamosi Amadea az Egyesült Államokban vizsgázik, Quigley Alexandria a Chicago Sky edzőtáborában van, június elején csatlakozik hozzánk, míg a kisbabát nevelő Fegyverneky Zsófia egyelőre egyéni edzéseken vesz részt Sopronban” – mondta Szabó István.

Stefan Svitek este elégedetten beszélt az első nap tapasztalatairól: „Néhány játékost ma láttam először, de a többséget azért ismerem, jó hangulatú első edzésen vagyunk túl. Van még pár napunk a felkészülésre, ami pedig Fegyverneky Zsófit illeti, remélhetőleg fontos eleme lesz a csapatnak a pályán és azon kívül is.”

A válogatott szombatig készül Miskolcon, majd Sopronba költözik át. Jövő hét pénteken és szombaton Olaszországgal vív két mérkőzést Rómában, aztán május 29. és 31. között Podgoricában vesz részt egy négyes tornán, melyen a házigazda montenegróiak mellett a bosnyákokkal és a horvátokkal játszik, végül június 5-én és 6-án Isztambulban lép pályára. Tervben van még két edzőmeccs Sopronban, amelyeken az U21-es férfi válogatott lesz az ellenfél.

A kontinensviadal június 11-én kezdődik Sopronban, Szombathelyen, Nagyváradon és Temesváron. A középdöntőbe jutáshoz a magyaroknak az ötös csoportból az első háromban kell végezniük. Az ellenfelek a litvánok, a szlovákok, a svédek és a címvédő spanyolok lesznek a D-csoportban, amelynek meccseire Sopronban kerül sor. A középdöntőket Győrben és Debrecenben rendezik, a helyosztóknak a budapesti Syma-csarnok ad otthont.

A nemzeti együttessel szemben az az elvárás, hogy jusson tovább a középdöntőbe.

A MAGYAR NŐI KOSÁRLABDA-VÁLOGATOTT 17 FŐS KERETE
Bálint Réka, Czank Tímea, Fegyverneky Zsófia, Határ Bernadett, Honti Katalin, Horti Dóra, Krivacsevics Tijana, Laklóth Anna, Quigley Alexandria, Raksányi Krisztina, Rasheed Rita Salwa, Simon Zsófia, Szabó Fanni Andrea, Szamosi Amadea Dóra, Vajda Anna, Zele Dorina, Zsovár Orsolya
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik