Női kosár: szerb centert szerződtetett a PEAC-Pécs

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.24. 17:50
Újabb játékossal bővült a PEAC-­Pécs női kosárlabdacsapatának kerete: a mindössze húszéves, a kontinens egyik legnagyobb tehetségének tartott center, Dragana Sztankovics is Roberto Hernandez együtteséhez igazolt.

A szerb kosaras ugyan még egy évig a bajnoki címvédő soproniaké lett volna, ám a klub által kiadott közlemény szerint nem ment át az orvosi teszteken, így nem léptették életbe a szerződését a következő szezonra. Ezt követően előbb augusztusban Szerbiában, majd a napokban a szerződéskötést megelőzően Magyarországon is átesett az ilyenkor szokásos vizsgálatokon, amelyek után megállapodott a PEAC­-Péccsel a közös folytatásról.

„Sztankoviccsal a kapcsolatunk nem újkeletű, hiszen az Adria-liga­-részvételünk idején már felfigyeltünk rá – árulta el Mészáros Zalán, a PEAC­-Pécs ügyvezető igazgatója. – Az első magyarországi éve előtt három napig teszteltük és szerettük volna szerződtetni, de akkor a Sopron erősebb ajánlata miatt nem minket választott. Nagyon örülünk annak, hogy legalább most csatlakozott a csapatunkhoz. Nálunk is ugyanúgy a tízes mezben fog játszani, ahogy legutóbbi klubjában.”

A PEAC­-Pécs külső és belső sora immár komplett. Mészáros Zalán szerint olyan keretet alakítottak ki, amelyben hangsúlyosan vannak jelen a magyar játékosok, valamint egy nemzetközi tapasztalattal is bíró irányító mellett két feltörekvő, nagy jövő előtt álló külföldi alkotja az idegenlégiós hármast.

„Dragana rengeteget tud majd hozzátenni a csapatunkhoz – fogalmazott Roberto Hernandez, a PEAC­Pécs vezetőedzője. – Keményen dolgozó, nagyon erős versenyszellemű játékos, aki bár még mindig fiatal, már rendelkezik nemzetközi tapasztalattal, így nagy segítsége lehet a mi tehetségeinknek is. Támadásban sokoldalú, 4­-es és 5­-ös poszton is bevethető, épp olyan, amilyet kerestünk. Védekezésben szintén nagyon hasznos a pályán, hiszen agresszív, kemény játékos, akit nehéz »megverni«. Nagyon örülök, hogy a csapatomban tudhatom őt!”

A 195 centiméter magas Sztankovics a szerb korosztályos válogatottak meghatározó egyénisége. Két éve, 2013-­ban igazolt Sopronba, első szezonjában 8.2 perc játéklehetőséget kapott, 3 pontot és 2.6 lepattanót átlagolt a magyar bajnokságban, az Euroligában pedig 12.9 perc alatt 2.7 pont és 3.5 lepattanó fűződött a nevéhez. Az előző idényben többet játszott és jobb mutatókat is hozott: a bajnokságban 16 perc alatt 9.8 pontot és 5.1 lepattanót termelt, az Európa Kupában 19.1 perc alatt 9.4 pontig és 6.3 lepattanóig jutott.

A remek mentalitású centert tavasszal draftolta a WNBA-­s San Antonio Stars a 30. helyen, amely az első nagy lépés az amerikai karrierlehetőségében. Nyáron Szerbia U20­-as válogatottjának volt meghatározó tagja, 16.3 ponttal és 10.3 lepattanóval zárta az Európa-­bajnokságot, amivel a kontinenstorna harmadik legjobb pontdobója lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik