Női kosár NB I: spanyol edzővel folytatja a PEAC-Pécs

Vágólapra másolva!
2017.05.09. 19:21
null
Gabriel Carrasco elfogadható és szerethető csapatot akar összerakni (Fotó: Huelva24.com)
Új vezetőedző, a spanyol a 44 éves spanyol Gabriel Carrasco Tristancho irányítja a következő szezonban a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapatát.

 

A klub hivatalos honlapja szerint az 1972. szeptember 29-i születésű szakember pályafutása legelején a Huelva utánpótlás csapatait edzette, majd a felnőtt mezőnyben 2000 és 2006 között a Palos férfiegyüttesénél dolgozott vezetőedzőként. 2006-tól csak a Conquero Huelva csapatával foglalkozott, amelyet a spanyol másodosztályból az élvonalba, egészen a kupagyőzelemig vezetett. Az utolsó két évben mindkétszer a bajnoki elődöntőig és a kupadöntőig jutott csapatával, utóbbi tavaly meg is nyerte.

„Nagyon köszönöm a lehetőséget és a bizalmat. Nagyon könnyű volt döntenem, látván azokat a terveket, amit a klub vezetősége elém tett, és amelyek az egyértelmű fejlődést tűzték ki célul. A személyes találkozás során egy családias hangulatot találtam Pécsett és egy olyan vezetőségi csoportot, amelynek egyértelmű az elhivatottsága. Elfogadható és szerethető csapatot akarunk összerakni, amely merjen majd nagyokat álmodni az összes porondon, a magyar bajnokság, a Magyar Kupa és az Európa Kupa terén is” – idézte a honlap Gabriel Carrascót, akivel augusztus közepén kezdi meg a felkészülést a csapat.

Zele Dorinával és Licskai Zsófiával nem hosszabbít a Magyar Kupában a negyedik, a bajnokságban a hatodik helyen végzett klub, és távozik Egle Siksniute, illetve Jessica Kuster is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik