HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2019.01.05 08:23 Frissítve: 2019.01.05 09:07

Női kosár NB I: lelépett a PEAC válogatott játékosa

Elhagyta a PEAC-Pécs csapatát a magyar válogatott Barnai Judit, akinek lépése ugyan meglepte a baranyai klubot, de már a pótlásáról is gondoskodott.

Az NB I ötödik helyén álló pécsi együttes válogatott centere, Barnai Judit december 23-án közölte a csapat vezetőségével, hogy távozik. Hogy határozott idejű, a szezon végéig érvényes sportszerződése tudatában miként tehette ezt meg, az egyelőre a baranyai klub vezetői számára sem világos.

Barnai Judit karácsonykor távozott (Fotó: Dömötör Csaba)

„A szerződés megszüntetése csak közös megegyezéssel történhetne – mondta Kond Árpád, a PEAC-Pécs ügyvezetője a Nemzeti Sportnak. – A rendes felmondási jog korlátozását mindketten aláírtuk, rendkívüli felmondásra okot csak súlyos szerződésszegés adhat, ilyet a klub nem követett el. Nem fogadhatjuk el az egyoldalú felmondást, ebből kárunk keletkezik, többek között azért, mert pótolnunk kell a játékost. A tizenöt napos felmentési időt december harmincegyedikéig tartottuk, Barnai másnap leadta a szerelését, a lakáskulcsát és távozott. Nem tudjuk, hol folytatja, de kártérítési igényünket fenntartjuk.”

Természetesen kerestük Barnai Juditot is, ám ő az ügynökéhez, Benczurné Turóczi Nikoletthez irányított minket, aki azt mondta, egyelőre nem nyilatkoznak az ügyről. Mindenesetre a játékos a novemberi válogatott szünet utáni időszakban a menedzserén keresztül jelezte, hogy szakmai problémái vannak a játékidejét, a csapatban betöltött szerepét illetően.

A pécsiek a szabadon igazolható magyar játékosokkal nem tudtak megállapodni, viszont lehetőségük volt még egy légiós szerződtetésére az eddigi három mellé. Így került képbe a korábban az Aluinvent DVTK Miskolcot erősítő amerikai Alyssia Brewer, aki négyes és ötös poszton is jó teljesítményre képes. Vele sikerült gyorsan megegyezni, s Kond Árpád természetesen azt szeretné, ha az adminisztrációs teendők leküzdése után a vasárnapi, Atomerőmű KSC Szekszárd elleni rangadón már bevethető lenne.

2019.01.15 23:50:09

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Helló, Európa, megint itt vagyunk!

2018.12.22 11:58:15

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN

„Talán a csarnokunk lehetne modernebb, én úgy gondolom, egy ekkora klubnak jobb létesítmény dukálna.”

2018.12.08 10:05:09

Kosárlabda GYŐRI FERENC

„Az Eb-n az egész ország velünk volt. A legjobb tizenhat közé kerültünk, ez hatalmas élményt jelentett.”

2018.11.26 22:01:40

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. „Legyen Budapesten olyan szerethető kosárcsapat, amelyik képes megtölteni a csarnokot, a nézőknek ne a légiósokat és az epizodista magyarokat kelljen figyelniük, hanem a tehetséges, saját nevelésű játékosokat.”