Női kosár NB I: ismét a dobogó a cél a Győrnél

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.08.10. 14:09
Az elmúlt két évhez hasonlóan a következő szezonban is dobogón végezne a női kosárlabda NB I-ben a CMB Cargo UNI Győr, amely három idény után visszatér az Euroligába.  

A bajnokságban legutóbb ezüst-, tavaly pedig bronzérmes klub szerdai szezonnyitó sajtótájékoztatóján Fűzy András társadalmi elnök közölte, ezúttal csak 16 csapatos lesz a kontinentális elitsorozat mezőnye, így nagy elismerés, hogy tizedik nemzetközi szezonjukban a győriek a főtáblán kaptak helyet.

„Anyagiakban természetesen nem tudunk versenyezni az orosz vagy török csapatokkal, ráadásul mivel az NB I-ben csak négy külföldi szerepelhet, az Euroligában is ennyivel állunk fel” – közölte Fűzy András, hozzátéve, a két szlovák légiós már megérkezett, a két amerikai pedig a közeljövőben kapcsolódik be az edzésekbe.

Ami a szakmai stábot illeti, Völgyi Péter vezetőedzővel négy évre hosszabbítottak, a sokszoros válogatott Károlyi Andrea – aki összesen tizenöt bajnoki és kupaaranyat szerzett – pedig mostantól az egyéni képzésben és játékos-megfigyelőként vállal szerepet.

A felkészülési időszakban szeptember végén a Rába-partiak a kétszeres Euroliga-győztes Jekatyerinburgnál vendégeskednek egy négyes tornán, amelyen a szintén orosz Orenburg is pályára lép.

A győrieken kívül a bajnok Uniqa Sopron indul még magyar részről az Euroligában.

A győri keret

Laklóth Anna, Varga Zsófia, Horváth Krisztina, Török Ágnes, Cyesha Goree, Briana Kiesel, Marta Paleniková, Zofia Hruscaková, Simon Zsófia, Szabó Petra, Simon Anikó, Kovács Vanessza, Nagy Rebeka.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik