Női kosár: montenegrói válogatott irányító a PEAC-nál

Vágólapra másolva!
2015.07.21. 08:59
Montenegrói válogatott, Európa-kupa-győztes irányítóval erősödik a PEAC női kosárlabdacsapata: a 26 éves Sznezsana Alekszics Törökországból igazolt Pécsre.

A pécsiek hivatalos honlapjának beszámolója szerint Alekszics az Eb-hetedik montenegrói válogatott második számú irányítója, 172 centiméter magas, 26 éves és komoly nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik. Az 1989-es születésű játékos a hazai rendezésű Eb-n 7.2 pontot és 2.2 gólpasszt átlagolt 22.9 perc alatt, a legeredményesebb a kontinensviadalon a litvánok ellen volt, akkor 12 pontot és 3 asszisztot írtak a neve mellé. pécsiek hivatalos honlapjának beszámolója szerint Alekszics az Eb-hetedik montenegrói válogatott második számú irányítója, 172 centiméter magas, 26 éves és komoly nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik. Az 1989-es születésű játékos a hazai rendezésű Eb-n 7.2 pontot és 2.2 gólpasszt átlagolt 22.9 perc alatt, a legeredményesebb a kontinensviadalon a litvánok ellen volt, akkor 12 pontot és 3 asszisztot írtak a neve mellé.

A 2014–2015-ös szezont a török Canik Belediyesi együttesében, a 2015-ös évet viszont már a szintén török Orduspornál folytatta, amely a török bajnokság végén hetedik helyen végzett, három hellyel megelőzve a Canik Belediyesit.

„Mindenképpen európai, vagy komoly európai tapasztalattal bíró irányítót szerettünk volna szerződtetni, akinek minimum Európa-kupás múltja van – mondta el Alekszics szerződtetésével kapcsolatban Mészáros Zalán, a PEAC-Pécs ügyvezető igazgatója. – Több jelöltünk volt, végül őt választottuk, mert ár-érték arányban Alekszics tűnt a legjobb megoldásnak. Komoly csapatokban játszott, a lehető legjobb korban van a posztját illetően, és a montenegrói válogatott Európa-bajnoki hetedik helyének elérésében is fontos szerepe volt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik