Női kosár MK: a Sopron legyőzte a DVTK-t, és elődöntős lett

F. Z., H. Á.F. Z., H. Á.
Vágólapra másolva!
2020.03.05. 17:12
null
Brooks (labdával) 15 pontjával a legeredményesebb soproni lett (Fotó: Koncz György)
A női kosárlabda Magyar Kupa pécsi nyolcas döntőjének második negyeddöntőjében az elmúlt hétvégi, kétszeri hosszabbítás után a Sopron javára eldőlő bajnokit követően Fegyverneky Zsófiáék ismét legyőzték a DVTK-t: ezúttal a rendes játékidőben 62–55-re diadalmaskodva, amivel bejutottak az elődöntőbe, amelyben a TFSE-MTK lesz az ellenfelük.

 

Bővebben a nyolcas döntő első napjáról itt!

KOSÁRLABDA
KILLIK LÁSZLÓ NŐI MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ

Sopron Basket–Aluinvent DVTK Miskolc 62–55 (19–20, 18–11, 14–12, 11–12)
Pécs, 300 néző. V: Papp P., Győrffy, Farkas G.
SOPRON:
January 7/3, Fegyverneky 7/3, BROOKS 15, CRVENDAKICS 11/3, HATÁR 9. Csere: Dupree 4, Krajisnik 7, Dubei 2. Edző: Gáspár Dávid
DVTK:
MEDGYESSY 12/6, Walker-Kimbrough 9, Skorics 4, GOREE 15/3, Morrison 5. Csere: Kiss A. 4, Pusztai P. 4, Kányási, Szücs R. 2, Zele. Edző: Cziczás László
Az eredmény alakulása. 3. perc:
4–7. 6. p.: 15–11. 13. p.: 23–20. 17. p.: 30–20. 23. p.: 42–38. 26. p.: 44–39. 33. p.: 55–49. 37. p.: 58–53

JELENA BROOKS

– Miben volt ez a meccs más, mint a vasárnapi bajnoki?
– Akkor belementünk egy adok-kapokba, s túl sok pontot engedélyeztünk a DVTK-nak. Keményítettünk a védekezésünkön, amit jól mutat az eredmény, hiszen hatvan pont alatt tartottuk ellenfelünket. Támadásban elég átlagos teljesítményt nyújtottunk, de a győzelmet nem kell megmagyarázni.
– Jöhet a TFSE az elődöntőben, ami kisebb meglepetés.
– Nekem nem, ragyogó csapat, kiváló edzővel. Komolyan kell vennünk őket, mert elképesztően lelkesek, nem szabad hagyni, hogy elhiggyék, megverhetnek minket.
– Ha győznek, akkor egymást követő 15-ik évben játszik a Sopron kupadöntőt...
– Ezt nem is tudtam, de ennél a klubnál mindenki azért dolgozik, hogy ha lehet, újraírjuk a történelmet, most is ezen leszünk.
– A Magyar Kupa-győzelem jelentene némi gyógyírt arra a sebre, amit a nemzetközi kupabúcsú ejtett?
– Mindenképpen. Sokunkat elszomorított, hogy az Euroliga-búcsú után az Európa-kupában sem folytathattuk a FIBA döntése miatt, így még fontosabb lett, hogy a Magyar Kupában és a bajnokságban megszerezzük az aranyat.

MESTERMÉRLEG
Gáspár Dávid:
– Ezen a mérkőzésen nem a látványos támadójáték dominált, mindkét csapat igyekezett elkerülni a könnyű kosarakat. Próbáltuk kevés ponton tartani a Diósgyőrt, ellene mindig nagy kihívás játszani.
Cziczás László:
– A második negyedben sokáig gólképtelenek voltunk, ez döntött, ha ez nincs, szorosabb meccset is játszhattunk volna. Pedig a lányok elhitték, hogy semleges pályán is tudunk a Sopron ellen jó meccset játszani. Látszik, hogy folyamatosan közelítünk hozzá, egy-két év, és utol is érjük.

A vasárnap esti igazán izgalmas, kétszeri hosszabbítás után a soproniak javára eldőlő bajnoki után négy nappal ismét találkozott a Basket és a DVTK. Ezúttal a Magyar Kupa pécsi nyolcas döntőjében adtak egymásnak randevút, és az első negyedben úgy tűnt, ismét szoros meccsre lesz kilátás.

A 20–19-es diósgyőri előnyt jelentő első játékrész után azonban a Sopron jelezte, ezúttal nem akarja kétszeri hosszabbításra hagyni a továbbjutás eldöntésének kérdését, és a második negyed első öt percében egy 11–0-s rohammal gyakorlatilag pontot tett a meccs végére. A két csapat közti legnagyobb különbség ugyan „csak” 13 pont volt a Sopron javára, és a DVTK a harmadik felvonásban visszajött négy, majd a negyedik negyedben két pontra is, de reális esélye az elődöntős szereplés kiharcolására nem volt.

A Sopron ellenfele a szombati első elődöntőben az első negyeddöntőben a hazai PEAC-ot legyőző TFSE-MTK lesz.

Bővebben a nyolcas döntő első napjáról itt!

KÉSŐBB
18.00:
UNI Győr MÉLY-ÚT–ZTE NKK (Tv: M4 Sport)
20.30: NKE-FCSM Csata–Atomerőmű KSC Szekszárd (Tv: M4 Sport)

KORÁBBAN
TFSE-MTK–PEAC-Pécs 82–78
(22–25, 23–22, 22–10, 15–21)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik