Női kosár: formaságok hiányoznak Quigley honosításához

Vágólapra másolva!
2012.05.26. 08:18
Címkék
Célegyenesbe fordult Allie Quigley, a Pécs 2010 amerikai hátvédje honosítási folyamata, így ha minden a megfelelő ütemben halad, a 179 centis játékos a magyar női kosárlabda-válogatottat erősíti a nyári Európa-bajnoki selejtezőkön.

Quigley honosítási folyamatának meggyorsításához az MKOSZ aktívan járult hozzá, s a szakmai stáb mindent elkövet, hogy az Egyesült Államokból az éjszakai órákban megérkező kosaras minél hamarabb csatlakozhasson a Sopronban edzőtáborozó kerethez.

Arról, hogy a játékos mikor teheti le az állampolgársági esküt, az MKOSZ-nak nincs információja, de Bodnár Péter ügyvezető igazgató szerint adminisztratív szempontból a szövetség felkészült: amint meglesz a játékos magyar útlevele, a szükséges engedélyekkel együtt továbbítja a FIBA Europe-hoz, hogy a kontinentális szövetség jóváhagyja a szereplését a válogatottban. Legkésőbb az első Eb-selejtező, a június 13-i Fehéroroszország elleni találkozó előtt 72 órával le kell zárulnia a folyamatnak, mert akkor válik véglegessé a selejtezősorozatra nevezett játékosok listája.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik