Női kosár: „Készen állok arra, hogy saját döntéseket hozzak”

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2021.06.12. 12:45
null
Hegedűs Péter fiatalos, energikus együttest ígér Cegléden (Fotó: Tolnai Népújság/Makovics Kornél)
A ceglédiek újdonsült edzője, Hegedűs Péter olyan együttes kialakítására törekszik, amelynek mérkőzéseire érdemes lesz járni.

 

VBW CEKK CEGLÉD 2020–2021

Vicki Baugh (amerikai), Petra Holesínská (cseh), Katona Szidónia, Kobolák Cintia, Laufer Gabriella, Lauren Manis (amerikai), Rakita Lili, Szabó Dóra, Szabó Flóra, Szabó Petra, Szirony Dorina, Viszmeg Míra. Edző: Hegedűs Péter

Kettévált a TFSE-MTK fiatal és ambiciózus párosa. Magyar Bianka továbbra is a budapesti klub vezetőedzőjeként dolgozik, ám segítője, Hegedűs Péter élvonalbeli kispadhoz jutott, a görög Kosztasz Keramidaszt váltva a VBW CEKK Cegléd együttesét irányíthatja (Gaál Gergő lesz az asszisztense), ami szép kihívásnak tűnik.

„Két évvel ezelőtt Biával együtt bizalmat szavazott nekünk Sterbenz Tamás rektorhelyettes úr, és mi megtettünk mindent, hogy éljünk vele – mondta Hegedűs Péter, aki a napokban Székesfehérváron dolgozik az universiadeválogatott mellett. – Izgalmas, kihívásokkal teli időszak volt, nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttem. Jól éreztem magam, szép emlékekkel távozom. Biztos, hogy Cegléden sokat tanulok és hibázni is fogok, de ez része a folyamatnak, és úgy gondolom, készen állok arra, hogy saját döntéseket hozzak. Minden erőmmel azon leszek, hogy szakmai tudásommal és elképzeléseimmel segítsem a csapatot.”

Hegedűs célja, hogy fiatalos, energikus, lehetetlent nem ismerő, végletekig küzdő és harcos csapatot építsen, amelynek érdemes járni a mérkőzéseire, szórakoztató és modern kosárlabdát mutat be, így a bajnokság valamennyi együttesének komolyan kell vennie. A keret nagyjából végleges, a mag kialakult, három légióssal számol a Pest megyei egyesület, de egy-két játékosra még szükség lehet az eddig nyilvánosságra került tizenkettőn kívül. Visszaigazolt Ceglédre a korábbi magyar válogatott Katona Szidónia is, aki az edzőhöz hasonlóan a TFSE-MTK-tól érkezett, és feladata lesz, hogy hasznos játékával a csapat vezéregyéniségévé váljon, továbbá segítse az ifjú játékosokat.

„A Cegléd a legutóbbi két idényben elért kilencedik helynél, illetve a playoutszereplésnél többre van hivatva – szögezte le a 28 éves Hegedűs Péter. – Célunk, hogy a klub visszakerüljön arra a szintre, ahol korábban is volt, a nyolc közé akarunk jutni. Mindenképpen szisztematikus építkezésbe kezdünk, igyekszünk a folyamatos fejlődés útján járni, nem egyik évről a másikra létezni.”

A felkészülés várhatóan augusztus közepén kezdődik, Hegedűs Péter viszont addig sem pihen, a nyár nagy részét önképzéssel és a következő évad terveinek összerakásával tölti – legfeljebb a Balatonon jut idő egy kis vakációzásra.

SZÁZSZÁZALÉKOSAN BÍZIK A TRÉNERBEN

– Mi áll az átigazolása hátterében?
– Megkerestek a ceglédiek, körvonalazódott, hogyan nézne ki a csapat Hegedűs Péter irányításával, ezért aztán úgy gondoltam, belevágok – felelte Katona Szidónia, a Cegléd hátvédje.

– Ezek szerint az edző személye sokat nyomott a latban?
– Természetesen, Pétert emberileg és edzőként is megszerettem. Százszázalékosan bízom benne, Ennél jobban nem is időzíthetett volna, hiszen a játékosok fegyelmezésével talán nem kell sokat foglalkoznia.

– Hogyan értékeli a TFSE-MTK-nál töltött egy évadát?
– Nagyon jól éreztem magam a klubnál, csak köszönettel tartozom a TFSE-nek. Tudom, hogy nem lehetünk elégedetlenek az idényre visszatekintve, de azt gondolom, a csapatból ennél mindenki többre vágyott. Kicsit csalódott vagyok, mert ezzel a kerettel sokkal jobb eredményt is elérhettünk volna. Mivel nem sikerült, szívesen visszamennék az időben, és újra lejátszanám a kritikus meccseket, hiszen például a Szekszárd elleni hosszabbításos Magyar Kupa-negyeddöntő is szép volt, csak éppen kikaptunk...

– A Cegléddel a rájátszásba kerülést tűzi ki célul?
– Persze, átalakul a Cegléd, és ezzel együtt meglehet az a plusz, amit az jelent, hogy a csapat tagjai kedvelik egymást, rendben van a közösség. Erre most jó esély van, és remélem, a kohézió megközelíti azt, amit akkor éltem át, amikor legutóbb itt játszottam, s ebből kiindulva jönnek az eredmények is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik