Női kosár: Európa-bajnok játékossal erősített a Sopron

BOBORY BALÁZSBOBORY BALÁZS
2018.12.10. 18:30
null
Queralt Casas csatlakozik a Sopron keretéhez (Fotó: AFP)
Queralt Casas személyében Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes spanyol kosárlabdázóval erősítette meg keretét a magyar bajnok Sopron Basket csapata.

 

Közel a visszatérés
Magas posztokon még mindig nem optimális a helyzet a Sopronnál, azért, mert a nyáron Jelena Milovanovics szerződése szüneteltetését kérte, mivel gyermeket vár, Alaina Coatesra hozzáállása miatt a Sopron nem tartott igényt, Tina Jovanovicsnak pedig mindkét bokáját műteni kellett, ezért a munka dandárja az újonnan érkező Amanda Zahuira, Candice Dupree-re és Határ Bernadettre hárult. Nos, úgy tűnik, a szerb center, Jovanovics egyre jobban van, az elmúlt napokban már bizonyos feladatokat együtt hajtott végre a csapattal edzésen, és Török Zoltán ügyvezető szerint is közel van a visszatérése, amely azt is jelenti, hogy bővül, erősödik majd a Sopron amúgy sem gyenge rotációja.

A francia Flammes Carolo Basket szabadlistára tette a 180 centiméter magas, 26 éves spanyol bedobót, Queralt Casast. Sopronban felmérték a lehetőséget, és megszerezték az Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes játékost, aki korábban játszott a spanyol Rivas, a Zaragoza, a török Galatasaray, a francia Nantes és Landes együttesében, valamint szerepelt a WNBA-ben, a Minnesota Lynx csapatában.

„Adódott egy lehetőség a piacon, s mi megragadtuk – kommentálta a szerződéskötést Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetője. – A Carolónál visszatért egy korábban sérült játékos, Casas szabadlistára került, a feltételek pedig olyanok voltak, hogy a jelenlegi keretek között meg tudjuk fizetni a játékost.”

S bár Török Zoltán a részletekbe nem kívánt belemenni, a transzfer azt is jelenti, hogy a soproniak kezdeményezték Casas honfitársa, a 21 éves Ángela Salvadores ügynökénél a közös szerződésbontást, vagyis a fiatal hátvéd távozik a leghűségesebb városból.

„Az elmúlt napokban éjszakába nyúlóan dolgoztunk, tényleg villámgyorsan zajlott minden, ezért hétfőn kora délután már meg is kaptuk az új szerzeményünk játékengedélyét a nemzetközi szövetségtől – folytatta az ügyvezető. – Casas hétfőn este érkezett Sopronba, kedden már edz, szerdán elutazik a csapattal Törökországba, ahol csütörtökön pályára is léphet a Hatay elleni Euroliga-mérkőzésen.”

A magyar bajnoknál most abban bíztak, hogy olyan játékost sikerült találni, aki tökéletesen illeszkedik a csapat stílusába, európai, spanyol kosárlabdában szocializálódott, gyors és a védekezése is kiváló.

Roberto Íniguez edző természetesen tökéletesen ismeri, ki van zárva a kellemetlen meglepetés. Casas egyébként az idén már játszott a Sopron ellen, 18 pontot dobott a Carolo 80–74-es győzelme alkalmával. Összességében 11.8 pontot, 4.3 lepattanót és 4 gólpasszt átlagolt a franciáknál az Euroligában ebben az évadban.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek