Női kosár Euroliga: szekszárdi álom – az elitbe kerülésért harcolnak

FAZEKAS ZOLTÁN (Kovászna)FAZEKAS ZOLTÁN (Kovászna)
Vágólapra másolva!
2021.09.20. 07:49
null
A tízórás, fárasztó utazás sem szegte a szekszárdiak kedvét, elszántan készülnek a két meccsre, két győzelemmel az Euroliga csoportkörében folytathatják (Fotó: Fazekas Zoltán)
Tízórás buszozást követően jókedvűen érkezett meg az Euroliga-selejtező erdélyi minitornájára az Atomerőmű.

 

„SZERETNÉK JÁTSZANI!”

– Hogy van a talpa?
– A Sió-kupa után részleges szalagszakadást szenvedtem, de szerencsére már elég jól vagyok – válaszolta Gereben Lívia, a Szekszárd játékosa. – Az utolsó kontrollon az orvos még nem ajánlotta a teljes terhelést, de a legutóbbi edzéseken már egyáltalán nem fájt a lábam. Fontos találkozók várnak ránk, szeretnék játszani, még ha nem is vagyok százszázalékos állapotban.

– Fájdalomcsillapítót szed?
– Nem, mert többféle kezelést is kapok, másrészt van egy speciális ragasztás, aminek köszönhetően szinte teljes erőbedobással tudok mozogni. Az előző napok tréningjei végére éreztem, hogy kissé elfáradt a lábam, de mindig volt bennem elég adrenalin ahhoz, hogy fájdalmat ne érezzek.

– Abból lesz elég: kedden és szerdán azért lépnek pályára, a klub történetében harmadszor, hogy bekerüljenek az Euroliga csoportkörébe…
– Hatalmas lehetőség ez mindannyiunknak, gyakorlatilag minden játékosnak az álma, hogy Európa legnívósabb kupasorozatában játszhasson. Én is azért vállaltam az edzéseket és a plusz munkát, hogy ebben részt vehessek, segítsek a csapatnak, amennyire lehet, mert szeretnék részese lenni annak, hogy történelmet írjunk.

Frissen és vidáman gyülekeztek a Keselyűsi úti Városi Sportcsarnok parkolójában az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosai – a reggel nyolcas időpont ellenére. A kedden kezdődő sepsiszentgyörgyi Euroliga-selejtezőre induló klub delegációja három kisbusszal és egy személyautóval vágott neki a több mint tízórás útnak. Az első pihenőnél előkerültek a szatyrokból a hazai finomságok: Fekete Krisztián gyúró grillezett húsokkal és zöldségekkel, valamint szintén saját készítésű sajttortával kedveskedett az éhezőknek, és a második megállóra már híre ment, hogy Szabó Noémi sportigazgató szendvicsei is ízletesek.

„Az elmúlt hat évben sokan rengeteget dolgoztak azért, hogy teljesüljön egy álom, mindannyiunk álma, hogy bekerüljünk a női kosárlabdázás elitjébe: ha sikerül, akkor a klub újabb komoly feladatok elé néz, de fájjon a fejünk emiatt szerda este! – mondta Szabó Noémi. – Egyszer nagyon közel jártunk a csoportkörhöz, egyszer nagyon messze, bízom abban, hogy végre sikerül – pláne, hogy itt, Székelyföldön sikerülhetne történelmet írnunk, remélhetőleg sok idelátogató szekszárdi drukker támogatásával. Néhai nagyapámon és apukámon keresztül az égiek segítségét is kértem.”

Az utazás során az volt az egyik legfontosabb, hogy Studer Ágnes kényelmesen üljön, hiszen a magyar válogatott irányító bokáját májusban műtötték és még nem százszázalékos, ezért vigyáznia kell, nehogy bevizesedjen az operált testrész.

„Remekül vagyok, időnként felpolcoltam a lábam, de minden rendben” – adott gyors helyzetjelentést a karmester az érkezést követően. Amúgy sem görcsölt senki a csapatra váró kemény feladatok miatt, mivel a török Kayseri és a házigazda Sepsiszentgyörgy legyőzése sem tűnik lehetetlennek, noha könnyűnek sem. A különítmény magyar idő szerint este 17 óra után ért Kovásznára, ahol gyönyörű környezetben, a közeli hegyek között megbúvó pazar szállodában vert tanyát, s hétfőn már a torna helyszínén, Sepsiszentgyörgyön tréningezik.

A selejtezőcsoport győztese bejut az Euroliga csoportkörébe, s ha ez a KSC-nek sikerül, az A-csoportba kerül az orosz MBA Moszkva és UGMK Jekatyerinburg, a francia Lattes Montpellier, az olasz Umana Reyer Venezia, a lett TTT Riga, a cseh ZVVZ USK Praha és a spanyol Perfumerías Avenida Salamanca mellé. Ha második lesz az Atomerőmű, az Európa-kupa B-csoportjában folytatja a Győrrel, az ukrán Prometejjel és a PAOK (görög)–Elazig (török) párharc győztesével. Ha esetleg harmadikként végez, az Európa-kupa D-csoportjába kerül a török Nesibe, az izraeli Elitzur és a PEAC–Lefkada (görög) párharc győztese társaságában.

EUROLIGA, NŐK, SELEJTEZŐ, A-CSOPORT, SEPSISZENTGYÖRGY
Kedd
18.00:
Kayseri (török)–Atomerőmű KSC Szekszárd
Szerda
18.00:
Sepsi SIC (romániai)–Szekszárd
Csütörtök
18.00:
Sepsi–Kayseri

Az időpontok magyar idő szerint értendők. A csoportgyőztes bejut az Euroliga csoportkörébe, a második és harmadik helyezett az Európa-kupában folytatja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik