Női kosár Euroliga: nem Sopron rendezi a négyes döntőt

Vágólapra másolva!
2018.03.17. 10:00
null
A soproni szurkolók nem láthatják a csapatukat hazai pályán az Euroliga négyes döntőjében (Fotó: Koncz György)
A Sopron Basket vezetői mindent megtettek, hogy városuk rendezze a női kosárlabda Euroliga idei négyes döntőjét, de erről végül le kellett tenniük.

 

 

A soproni női kosárlabdacsapat 2009 után jutott be újra az Euroliga legjobb négy csapata közé. Még nagyobb lenne az öröm, ha hazai pályán játszhatná a final fourt, ám sajnos ez nem valósul meg.

A szerdai fényes sikert követően sem tétlenkedtünk. Klubunk vezetése az elmúlt két napban minden követ megmozgatott annak érdekében, hogy a minimális pályázati feltételeket teljesítve Sopronba hozzuk szurkolóinknak az Euroliga négyes döntőjét, de sajnos nem sikerült. A pályázati határidő a mai nappal lejárt, így nem maradt más hátra, mint várni a helyszín hétfői bejelentését – olvasható a soproni klub által kiadott közleményben.

Az Origo szerint anyagi okokból hiúsul meg a soproni rendezés. A portál úgy tudja, hogy a FIBA annyira szerette volna Magyarországra hozni az eseményt, hogy a licencdíjból is jelentős engedményt adott volna, ám ez sem volt elég.

A négyes döntő másik három résztvevője a török Yakin Dogu, valamint két orosz csapat, a Kurszk és a Jekatyerinburg lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik