Női kosár Euroliga: „Néha az álmok valóra válhatnak”

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.03.15. 20:13
Roberto Íniguez vezetőedző elfogódottan értékelt, miután a Sopron Basket szerdán hazai pályán 67–46-ra legyőzte a török Fenerbahcét a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén, így 2–1-es összesítéssel megnyerte a párharcot, és fennállása során másodszor bejutott a négyes döntőbe.

A spanyol edző összességében már az ötödik final fourjára készülhet, de elmondása szerint ezúttal nagyon nehéz menetelésen van túl együttesével.

„A második félidő egészen jó volt, az utolsó negyedben három pontot kapott a Sopron, minden meccsen ezt szeretném látni – nyilatkozta a Kossuth Rádiónak. – Valószínűleg sokan nem tudják, de Alekszandra Crvendakics izomproblémái miatt egyáltalán nem edzett, míg Ángela Salvadoresnek a mérkőzés előtt asztmarohama volt, csak gyógyszerekkel tudott pályára lépni, teljesen legyengülten. Centerünk, Alaina Coates pedig elveszítette az édesapját, és a meccs reggelén azonnal hazautazott az Egyesült Államokba. Érte is játszottunk, és bebizonyítottuk, hogy igazi csapat vagyunk” – tette hozzá.

Roberto Íniguez elárulta, kis revánsérzés is van benne, mivel tavaly az orosz Orenburggal nem jött össze a final four, pedig szerinte megérdemelték volna.

„Néhány hete azt mondtam, hogy a Fenerbahcénak 99.99 százalék esélye van a továbbjutásra. De hinni kell, álmodni kell, és néha az álmok valóra válhatnak” – tette hozzá.

A szerbek által honosított amerikai Danielle Page, aki januárban csatlakozott az együtteshez, mindenekelőtt a csapatmunkát emelte ki. „Elképesztően jól védekeztünk, ez volt a siker titka. Az egész meccs alatt mindenki segítette a másikat, és ezt a cserepadról is jó volt látni, hát még milyen volt részese lenni."

A spanyol Ángela Salvadores köszönetet mondott a soproni klubnak és a vezetőedzőnek, majd hozzátette: augusztustól kezdve „a final four lebegett a szemünk előtt, és mindent a munkának, Roberto kéréseinek rendeltünk alá. Szóval munka és hit, nincs semmi más titok” – jelentette ki.

A mérkőzés hőse, a 29 pontot szóró Yvonne Turner azt mondta, társai mindig megtalálták a labdával, amikor kellett. „Nekem csupán annyit kellett tennem, hogy magamat adjam” – mondta. Hozzátette: mindenki élvezte a kosárlabdát, és nem csak ők, a játékosok, hanem a szurkolók is, akik fantasztikusak voltak, ők pedig értük, nekik nyerték meg a meccset.

„Néha nyögvenyelős egy győzelem, máskor meg – mint ezúttal – látványos és csodálatos. Hogy mi lehet a következő cél? Visszamenni az edzőterembe, és készülni a török Yakin Dogu elleni elődöntőre” – hangsúlyozta az amerikai légiós.

A Sopron a 18. Euroliga-szezonjában másodszor jutott a final fourba, 2009-ben Salamancában előbb a spanyol házigazdától, majd a bronzmeccsen az orosz Jekatyerinburgtól is kikapott, így negyedik lett. Idén az április 20-tól 22-ig tartó négyes döntő másik három résztvevője a Jekatyerinburg, a szintén orosz, címvédő Kurszk és a török Yakin Dogu Üniversitesi lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik